(video) Premieră: Noile BMW M3 Competition Sedan şi M4 Competition Coupe, acum cu M xDrive

La doar câteva luni după ce noile BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupe au fost lansate pe piaţă, BMW M GmbH adaugă alte două variante în portofoliul de modele, oferind în premieră sistemul de tracţiune integrală M xDrive pentru maşinile sport de înaltă performanţă din segmentul premium al clasei medii.

Distribuţia precisă a puterii motorului către toate cele patru roţi oferă o performanţă dinamică superioară pentru BMW M3 Competition Sedan cu M xDrive şi BMW M4 Competition Coupe cu M xDrive.

Caracteristici cheie:

 • Modelele BMW M3 Compeittion şi BMW M4 Competition dispun un motor cu şase clindri în linie M TwinPower Turbo. Aceasta înseamnă o combinaţie de două compresoare mono-scroll, injecţie directă (cu presiunea maximă de 350 bar), sistemul de variaţie a deschiderii supapelor VALVETRONIC şi de control al sincronizării Double-VANOS. Puterea totală este de 510 CP la 6.250 rpm, în timp ce cuplul maxim este de 650 Nm, disponibil între 2.200 şi 5.500 rpm. Cutia de viteze este una M Steptronic cu opt trepte şi Drivelogic
 • Controlul transmisiei puterii special reglat al sistemului M xDrive oferă deja o alternativă a tracţiunea spate clasică pentru o serie de modele de înaltă performanţă de la BMW M GmbH. Combinat cu sistemul de tracţiune integrală este diferenţialul M activ, care asigură, de asemenea, o distribuţie complet variabilă a cuplului între roţile spate, în funcţie de situaţie. Acest lucru contribuie la transferul cuplului la drum fără pierderi de putere, mai ales atunci când automobilul este împins la limită sau are o aderenţă mai mică pe o parte.
 • Sistemul M xDrive şi diferenţialul M activ – completate cu controlul integrat al tracţiunii specific M – sunt combinate cu sistemul Dynamic Stability Control (DSC/control dinamic al stabilităţii) pentru a asigura o interacţiune evaluată cu precizie a situaţiei de condus. Aici, obiectivul clar este de a produce o experienţă de condus extrem de dinamică, îmbinând expereienţa de condus M cu o tracţiune şi o stabilitate direcţională semnificativ îmbunătăţite.
 • Sistemul M xDrive utilizează un ambreiaj multi-disc controlat electronic în caseta de transfer pentru o distribuţie reglabilă, complet variabilă, a cuplului între roţile faţă şi cele spate. Alimentarea cu ulei a ambreiajului multi-disc a fost optimizată pentru a menţine funcţionarea eficientă a mecanismului de distribuţie variabilă a puterii chiar şi în condiţii de rulare la limită pe circuit.
 • Misiunea de a transmite puterea către diferenţialele faţă şi spate este gestionată de arborii de transmisie proiectaţi special pentru BMW M3 Competition Sedan cu M xDrive şi BMW M4 Competition Coupe cu M xDrive. Şi arborii de ieşire care retransmit cuplul la roţi sunt componente special dezvoltate.
 • Sistemul de tracţiune integrală are o configuraţie care se concentrează pe transmiterea puterii către puntea spate. În mod normal, puterea este canalizată în totalitate spre spate, roţile din faţă fiind antrenate numai atunci când spatele nu mai pot transmite toată puterea la drum!
 • Caseta de transfer are o unitate de comandă dedicată, special dezvoltată şi un sistem integrat de limitare a patinării roţilor. Acest lucru îi permite să compenseze foarte repede orice diferenţă de viteză de rotaţie între roţile faţă şi cele spate, fără a fi nevoie să implice gestiunea DSC centrală. Rezultatul este o performanţă sporită a tracţiunii integrale, al cărei efect principal este intensificarea suplimentară a sentimentului de echilibru superior în situaţii de condus foarte dinamic, cum ar fi furnizarea puterii în viraje la derapaje controlate.
 • Această sporire a tracţiunii, a stabilităţii de manevrabilitate, a agilităţii şi a dinamicii aduse de combinaţia dintre M xDrive şi diferenţialul M activ se traduc şi printr-o capacitate superioară de sprint. BMW M3 Competition Sedan cu M xDrive şi BMW M4 Competition Coupe cu M xDrive au nevoie de numai 3.5 secunde pentru a atinge 100 km/h cu start de pe loc, ceea ce le face cu 0.4 secunde mai rapide decât echivalentele lor cu tracţiune spate!
 • Mai pot face 80-120 km/h în 2.6 (treapta a patra) sau 3.5 secunde (treapta a cincea). Viteza maximă poate urca până la 250 de km/h sau până la 290 de km/h cu M Driver’s Package.
 • Transferul dinamic al puterii la drum în BMW M3 Competition Sedan cu M xDrive şi BMW M4 Competition Coupe cu M xDrive are loc prin intermediul jantelor M din aliaj uşor ce sunt disponibile standard – 19 inci pe puntea faţă şi 20 inci pe cea spate.
 • Jantele forjate, cu design double-spoke şi finisaj Jet Black, sunt echipate cu anvelope de 275/35 R19 în faţă şi 285/30 R20 în spate. Opţional sunt disponibile şi anvelope de circuit, special concepute, cu aceleaşi dimensiuni.
 • Tehnologia cu tracţiune integrală a noilor BMW M3 Competition Sedan cu M xDrive şi BMW M4 Competition Coupe cu M xDrive este completată de o punte faţă cu dublu braţ transversal reproiectată, având o geometrie special şi un raport al direcţiei adaptat individual. Aceste modificări personalizate extinse pentru sistemul de tracţiune integrală asigură faptul că atât variantele existente cu tracţiune spate, cât şi noile variante M xDrive se remarcă prin caracteristicile de direcţie M specifice, proiectate fără compromisuri.
 • Modelele cu tracţiune integrală beneficiază în plus de o versiune special adaptată a sistemului de alimentare cu ulei de motor, concepută pentru a gestiona performanţe extrem de dinamice.
 • M xDrive permite conducătorului şi să adapteze caracteristicile şi performanţele sistemului de tracţiune integrală în funcţie de situaţia de condus şi de preferinţele individuale ale acestuia. Setarea dorită poate fi selectată direct din meniul Setup al sistemului de operare specific M, unde există posibilitatea de a alege între trei moduri diferite de transmisie a puterii.
 • În setarea 4WD implicită, sistemul de tracţiune integrală oferă tracţiune maximă şi manevrabilitate controlabilă cu precizie, menţinând în acelaşi timp o livrare distinctă a puterii către puntea spate.
 • Activarea modului 4WD Sport direcţionează o proporţie şi mai mare din cuplul motor către roţile spate, chiar şi în situaţii de condus extrem de dinamice, rezultatul fiind o agilitate mai accentuată. Controlul liniar al forţelor laterale, atât de caracteristică modelelor M, face posibilă acum executarea de derapaje controlate.
 • Conducătorii pot şi să oprească complet sistemul DSC şi să activeze modul 2WD, unde puterea este transmisă numai către roţile spate.
 • Dacă este comandat M Traction Control opţional, sistemul de control al tracţiunii poate fi reglat fin în 10 trepte, în acelaşi mod ca la modelele cu tracţiune spate până la un mod fără nicio intervenţie din partea sistemelor de control al şasiului pentru stabilizarea automobilului, permite conducătorilor experimentaţi să se bucure de o experienţă de condus de o puritate remarcabilă şi să-şi perfecţioneze abilităţile cu ajutorul M Drift Analyzer, o altă dotare opţională.
 • Conducătorii îşi pot seta şi salva modul M xDrive preferat ca parte a celor două configuraţii individuale M1 şi M2, împreună cu setările pentru caracteristicile motorului, răspunsul amortizoarelor, caracteristicile direcţiei, sistemul de frânare şi alţi parametri. Oricare dintre configuraţii poate fi accesată instantaneu în orice moment, apăsând unul dintre cele două butoane M de pe volan.

Lansarea noilor versiuni pe piaţă va începe din luna iulie a anului curent. Suspensia lor este standard una adaptivă, iar mecanismele de frânare sunt ventilate de tip M Compound.

Tot ce trebuie să ştii despre noile M3/M4, într-un playlist marca BMW M:

Specificaţii în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise