(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC

Precedenta generaţie Mercedes-Benz GLA nu a avut o versiune 35 AMG, ci una mai fierbinte – 45 AMG – cu un motor care oferea tocmai 360 de CP. Dacă va exista una la fel şi pentru noua generaţie GLA nu se cunoaşte deocamdată.

Poate cei 306 CP pe care îi pune la dispoziţie noul GLA 35 AMG sunt suficienţi, şi-ar fi spus germanii, care mai cred că diferenţa de doar 0.3 secunde pentru timpul necesar sprint-ului 0-100 km/h nici nu va fi resimţită.

Cu noul GLA 35 AMG, această serie de modele este cuprinsă acum din şapte maşini, de la A-Class până la noul GLB.

Prin ce se deosebeşte deci noul GLA 35 4MATIC de alte versiuni lansate odată cu premiera modelului obişnuit:

  • Are un motor M260 de 2.0 litri şi cu patru cilindri, pe benzină, cu turbo compresor twin-scroll, care produce 306 CP între 5.800-6.100 de rpm și 400 Nm cuplu între 3.000-4.000 rpm.
  • Puterea este trimisă spre toate cele patru roți (prin sistemul AMG Performance 4MATIC cu tracțiune integrală variabilă: tracţiune numai faţă sau o distribuție de 50:50 între axe la nevoie printr-un ambreiaj multi disc electro-mecanic) printr-o cutie de viteze AMG SPEEDSHIFT DCT cu opt trepte şi dublu ambreiaj.
  • Acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în 5.1 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Consumul mixt de carburant anunţat este de 7.5-7.6 litri la 100 km parcurşi.
  • Standard pentru GLA 35 AMG este funcția RACE START, care garantează o acceleraţie maximă de pe loc. Pentru entuziaști, există padele de comutare a treptelor în spatele volanului.
  • Sistemul AMG DYNAMIC SELECT conţine cinci moduri de rulare: Comfort, Sport, Sport+, Individual și Slippery. Ultimul este pur și simplu un program care este optimizat pentru suprafețe alunecoase, când este necesară o putere redusă.
  • Are mecanisme de frânare cu discuri de 350 de mm şi patru pistoane în etrierele faţă, şi 330 de mm şi un singur piston în etrierele spate. Toate sunt ventilare intern şi perforate pentru a asigura o mai bună răcire, în plus pentru a diminua formarea prafului de frână. Etrierele sunt vopsite într-o culoare argintie şi au inscripţii negre AMG.
  • Standard vine cu o suspensie cu iz sportiv, dar optimizată de AMG, iar opţional poate fi dotat cu o suspensie AMG RIDE CONTROL cu amortizoare adaptive cu trei moduri de funcţionare (este indisponibilă pe modelul de bază).
  • Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament include supape active care sunt controlate automate în funcţie de regimul de rulare, iar servodirecţia electromecanică este sensibilă la viteze.
  • Mercedes-Benz a luat nişte măsuri specifice pentru întărirea secțiunii frontale a caroseriei pentru a asigura stabilitate chiar și atunci când se conduce cu viteză. O placă din aluminiu sub motor mărește rigiditatea torsională și rezistența la îndoire a părţii frontale a maşinii. Două bretele diagonale suplimentare în partea din față a dedesubtului reduc, de asemenea, torsiunea și măresc rigiditatea.
  • La exterior vine cu un bodykit diferit care cuprinde noi bare de protecţie, splitter, spoiler, un difuzor care are integrate două terminaţii de eşapament şi în premieră pentru un model AMG 35, după GLB 35 AMG, grila de radiator cu lame verticale (semn că nu va exista o versiune AMG 45?). Opţional se oferă un AMG Night package care aplică un finisaj negru lucios pe mai multe elemente.
  • Jantele din aliaj măsoară standard 19 inci, însă sunt disponibile alte trei modele cu dimensiuni cuprinse între 19 şi 21 de inci.
  • În interior are un volan sport multifuncţional turtit în partea inferioară (opţional AMG Performance), o consolă centrală specifică AMG în finisaj piano și scaune sport tapiţate cu piele neagră ARTICO sau cu microfibră DINAMICA cu cusături contrastante şi centuri de siguranţă roşii. Opţional sunt disponibile două pachete de tapiţerie cu piele.
  • Standard se oferă Widescreen Cockpit cu două ecrane de 10.25 inci, unul dintre care afişează panoul de bord şi altul sistemul multimedia MBUX. Panoul de instrumente are trei teme, iar cel Supersport odată ce este activat, afişează un turometru digital masiv pe centru şi alte informaţii pe lângă el. Prin intermediul meniului AMG, șoferul poate apela diverse afișe speciale, cum ar fi Warm-up, Set-up, G-Force sau Engine Data.

Preţul de start al celui mai proaspăt model din linia 35 AMG nu a fost anunţat deocamdată. Pe piaţă va ajunge în prima jumătate a lui 2020.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/