Desi Ujkashevic, un veteran care a lucrat la Ford 31 de ani, a fost angajată de Apple

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Grupul informatic american Apple Inc. a angajat un director de la constructorul auto Ford Motor Co. cu experienţă în domeniul ingineriei şi siguranţei automobilelor, un semn că producătorul de iPhone-uri vrea să accelereze dezvoltarea unui automobil electric, scrie Bloomberg.

Potrivit unor surse interne, Apple a angajat-o pe Desi Ujkashevic pentru proiectul său privind dezvoltarea unui automobil electric.

Desi Ujkashevic // FOTO: ford.com

S-a alăturat Ford în 1991 ca absolventă al Ford College în Product Development. Ea deține o licență în inginerie electrică, un master în inginerie industrială și sisteme, dar şi un master în administrarea afacerilor, toate de la Universitatea din Michigan.

Până recent era director global pentru inginerie în domeniul siguranței vehiculelor (inclusiv cele autonome). Înainte de asta a fost implicată în concepţia interiorului, exteriorului şi a componentelor electrice pentru multe modele precum: Ford Escape, Ford Explorer, Ford Fiesta, Ford Focus, Lincoln MKC şi Lincoln Aviator.

În plus, Ujkashevic are experienţă în aspectele de reglementare, un lucru important de care Apple va trebui să ţină seama dacă vrea ca automobilul său să ruleze pe drumurile publice.

Angajarea unui veteran de la Ford sugerează că Apple continuă cu ideea unui automobil autonom, în pofida faptului că în ultimul an mai multe persoane importante implicate în acest proiect au plecat. Aproape întreaga echipă responsabilă de acest proiect a fost înlocuită în ultimele 12 luni după ce liderul Doug Field a acceptat oferta de angajare a Ford.

După plecarea lui Field, grupul Apple a decis să îl numească pe Kevin Lynch, un renumit manager din domeniul software, să supervizeze dezvoltarea proiectului automobilul electric, obiectivul fiind lansarea unui produs pe piaţă în 2025.

Ujkashevic se alătură altor senior manageri din industria auto care lucrează în echipa Apple precum Ulrich Kranz – fost director la BMW, Stuart Bowers – fost director la Tesla, şi Jonathan Sive – fost manager la Tesla, Waymo şi BMW.

Un automobil electric Apple ar pune grupul informatic în concurență cu Tesla Inc. şi Lucid Group Inc., precum şi cu alţi constructori auto tradiționali care se grăbesc şi ei să introducă automobile electrice. Printre aceştia din urmă se numără şi Ford, care a lansat mai multe modele electrice în ultima vreme, inclusiv o variantă electrică a lui F-150.

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata