Avertizarea şefului Toyota pentru conducerea Apple, dacă tot intenționează să intre în industria auto

Președintele concernului Toyota Motor, Akio Toyoda, l-a avertizat public pe gigantul tehnologic american Apple într-o conferinţă de presă organizată de Asociația producătorilor de automobile din Japonia, unde este în calitate de președinte, că afacerea cu vânzarea de mașini înseamnă mai mult decât simpla posesie de tehnologii care să le facă.

Amintim rapid că producătorul de gadget-uri, conform zvonurilor, intenționează să-şi lanseze prima sa mașină electrică pe piață în următorii câțiva ani.

Șeful Toyota a subliniat că industria salută mereu noii jucători puternici care apar pe piața auto și a ţinut să de-a celor de la Apple un sfat gratuit: “Trebuie să fie pregătiți să se ocupe de clienţi timp de aproximativ 40 de ani de la momentul lansării maşinii”.

Aderarea la această piaţă a companiilor tehnologice mari şi importante “poate da un nou respiro industriei auto și poate oferi clienților mai multe opțiuni”, a spus Toyoda. Dar contribuția lor trebuie să fie “corectă” față de consumatori, deoarece au obligaţia de a-și asuma responsabilitatea pentru întregul ciclu de viață al unei mașini, de la întreținere până la eliminarea finală prin radiere, casare sau reciclare.

Mai devreme, la un briefing din noiembrie 2020, șeful gigantului japonez a mai spus cu o “tonalitate directă” că Tesla nu produce “produse reale”. Compania lui Elon Musk, care a depășit Toyota în valoare anul trecut, ar putea beneficia sau ar avea de câştigat doar în ceea ce privește valoarea de piață, a spus el. Însă Toyota are ceea ce nu are încă Tesla – experiența de a produce peste 100 de milioane de vehicule!

Deși Apple va avea nevoie de cel puțin cinci ani pentru a începe să-şi vândă primul electromobil cu un sistem autonom sau semi autonom de conducere, în ultima perioadă de timp a generat un val de interes major prin faptul că a apelat la mai mulţi producători auto mondiali care sunt considerați potențiali constructori contractuali.

În special, mass-media a raportat despre negocierile cu Hyundai-KIA și Nissan. Ultima ar fi refuzat din start oferta, deoarece nu a fost mulțumită de rolul unui producător contractual, iar decizia finală a grupului coreean este încă necunoscută, informațiile variind săptămânal.

Iar în luna februarie, într-un interviu acordat ziarului german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, CEO-ul Volkswagen AG, Herbert Diess, a spus că nu se teme de intrarea Apple pe piața auto. Acest sector este diferit de industria high-tech, iar Apple “nu-l va putea asimila chiar peste noapte”.

Ar mai fi important de reținut faptul că în prima jumătate a anilor 2000, cei mai mari producători de telefoane mobile vorbeau despre Apple în mod similar atunci când au aflat despre intenția sa de a intra pe piața smartphone-urilor. Iar la momentul actual, compania din Cupertino este lider în această industrie și aproape nimeni nu își mai amintește de giganții de altă dată. Nokia, Siemens, Motorola, Sony, HTC și mulți alții au pierdut cursa, fie părăsind complet afacerea, fie ale lor subdiviziuni mobile există doar nominal.

Amintim că la început de februarie ediția germană a Business Insider a scris că Apple l-a ademenit pe unul dintre inginerii cheie ai Porsche pentru proiectul său.

În ciuda unui număr mare de materiale jurnalistice publicate la sfârșitul anului 2020 şi până în prezent, Apple nu a comentat niciodată nicio speculație cu privire la presupusele planuri pentru mașină. Cu toate acestea, în cursul unei investigații din 2018 a FBI împotriva unui angajat Apple, s-a dezvăluit că aproximativ 1.800 de persoane erau implicate pe atunci în proiectul secret.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/