(video) Unui ”taximetrist” din Chișinău îi va fi anulat permisul după ce a fost privat de el

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aseară, în jurul orei 21:00, pe bd. Mircea cel Bătrân din Chișinău a fost oprit pentru verificări șoferul unui Nissan, pe motiv că se deplasa neuniform. Acesta presta servicii de taxi cu mașina personală.

La volan se afla un bărbat de 51 de ani, locuitor al municipiului Chișinău. Acesta a urcat la volan nu numai fiind în stare de ebrietate, ci și privat de dreptul de a conduce un vehicul până în anul 2026! Motivul? Și anterior a fost depistat beat în trafic, deși nu știm cât de turmentat era atunci!

Supus din nou procedurii de testare cu Drager, aparatul a arătat o concentrație de 1.05 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Acum, așa-zisul taximetrist din Chișinău este documentat PENAL pentru conducerea în stare de ebrietate cu grad avansat. Fapta sa constituie deja infracțiune, nu o simplă contravenție!

Legislația prevede muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore sau închisoare de până la un an, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

De asemenea, instanța poate aplica prevederea articolului 106 din Codul Penal, potrivit IGP, ceea ce înseamnă că în funcție de situație în Republica Moldova funcționează confiscarea mașinilor!

Amintim că șoferii din Republica Moldova pot circula doar pe teritoriul țării și fără un permis fizic asupra sa, însă iată în ce condiții:

Cmentariile sunt închise