Șoferul beat și drogat, care a provocat accidentul teribil de lângă Băcioi din mai 2023, a primit 10 ani de închisoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Aflăm abia acum că șoferul a urcat la volan și într-o stare de ebrietate narcotică!

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.


Vă mai amintiți despre teribilul accident care s-a întâmplat la mijlocul lunii mai a anului trecut pe traseul M3, în apropiere de Băcioi, soldat cu trei decese (doi tineri de 24 de ani și o tânără de 23 de ani) și alte trei persoane rănite?

Șoferul beat care l-a provocat a fost găsit vinovat și a fost condamnat abia astăzi la închisoare în baza art. 264 al. 6 din Cod Penal (încălcarea regulilor de securitate a circulației care a cauzat decesul mai multor persoane, comisă în stare de ebrietate), deși sentința e cu drept de apel în termen de 15 zile.

Individul care avea în ziua accidentului vârsta de 33 de ani a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu ispășirea acesteia în penitenciar de tip deschis! În mod evident i s-a anulat și dreptul de a conduce mijloace de transport.

Totodată, conform reprezentanților Procuraturii Generale, au fost admise acțiunile civile înaintate de succesorii părților vătămate și de partea vătămată, în total fiind încasată suma de 3.5 milioane de lei în scopul compensării prejudiciului moral.

Acțiunile civile în partea reparării prejudiciului material au fost admise în principiu, urmând a fi soluționate în ordinea procedurii civile.


Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, la 14 mai 2023, aproximativ la ora 16:45, inculpatul, conducând un Audi A6, fiind în stare de ebrietate narcotică și alcoolică cu grad avansat, se deplasa pe traseul M3 Chișinău-Cimișlia prin comuna Băcioi din mun. Chișinău.

În timpul deplasării cu viteză excesivă pe a doua bandă de circulație, a încercat să depășească pe stânga automobilul din față, iar după ce a traversat linia continuă dublă, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un automobil de model Renault Megane (vezi ce a rămas din Renault).

În rezultatul accidentului în trafic rutier, trei pasageri Renault au decedat la fața locului, iar conducătorul automobilului Renault și doi pasageri din Audi au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă, doi dintre ei fiind diagnosticați cu vătămări corporale grave și unul din ei cu vătămări corporale medii. Șoferul drogat a scăpat teafăr.


Amintim că, potrivit cu Hotărârea de Guvern cu privire la aprobarea Statutului executării pedepsei de către condamnaţi:

  • În penitenciarele de tip deschis execută pedeapsa persoanele condamnate pentru infracţiuni săvârșite din imprudenţă.
  • Deţinuţii penitenciarelor de tip deschis sunt întreţinuţi fără pază, dar sub supraveghere permanentă. În intervalul de timp de la deşteptare până la stingere se pot deplasa liber pe teritoriul penitenciarului în limitele stabilite de administraţia penitenciarului. Cu permisiunea administraţiei pot să se deplaseze fără supraveghere în afara penitenciarului, dacă acest lucru este necesar în legătură cu munca exercitată, instruirea sau în caz de boală.
  • Condamnatul care exercită pedeapsa într-un penitenciar de tip deschis poate beneficia, pe perioada concediului, de dreptul de a se deplasa în afara penitenciarului.

Cmentariile sunt închise