(video) Alfa Romeo Tonale a devenit noua „Pantera” a poliției italiene

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Alfa Romeo Tonale în livrea Polizia di Stato a ajuns pe șoselele Italiei – o “Pantera” cu un stil sportiv, atrăgător, care va fi folosită în curând de către Poliția Națională pentru a menține sub control zonele locale.

Evenimentul de predare simbolică a primei mașini a avut loc la Alfa Romeo Centro Stile, unde au participat Ministrul de Interne al Italiei Matteo Piantedosi, șeful Poliției Vittorio Pisani, CEO-ul Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato și Directorul General al Stellantis Italia Santo Ficili.

Modelul care va fi utilizat de polițiști are o motorizare mild hybrid pe bază de benzinar turbo de 1.5 litri cu 163 CP/240 Nm. Cutia de viteze robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj include un mic electromotor de 48V (20 CP și 55 Nm), utilizat în cadrul pornirilor şi în timpul condusului cu viteză mică. De exemplu în parcări acest crossover se poate mişca doar cu energie electrică. Viteza mai mare conectează deja motorul cu ardere internă în schemă.

Mașinile vor mai beneficia de un anumit nivel de protecție balistică și geamuri cu proprietate anti spargere, alături de tehnologia Mercurio Extended pentru a accelera verificările în timpul operațiunilor și toate echipamentele specifice unei astfel de autospeciale.

Automobilele vor fi distribuite începând cu luna decembrie. În total, 850 de unități vor face parte din flota Polizia di Stato în prima jumătate a anului 2024, în urma câștigării unei licitații de către Stellantis.

Parteneriatul dintre Poliția Națională a Italiei și Alfa Romeo este astfel reînnoit, căci începând cu anii 1950 polițiștii folosesc mașini ale mărcii autohtone. În anii 50 s-au comandat sute de modele 1900, 1900M, Giulietta; în anii 60 au urmat modele 2600 Sprint, Giulia, 1300; în anii 70 – Alfetta, Alfasud, Nuova Giulietta; în anii 80 și 90 – 33, 75, 155; iar în anii 2000 – 156, 159, Giulietta.

Anterior același model Tonale Hybrid 160 a fost adoptat în flota carabinierilor italieni:

Cmentariile sunt închise