(video) Noul Afla Romeo Tonale Hybrid intră în flota carabinierilor italieni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Alfa Romeo a anunțat că modelul său Tonale a fost selectat pentru a face parte din flota oficială a Carabinieri – jandarmeria naţională a Italiei. Această colaborare între cele două instituții de prestigiu consolidează relația îndelungată dintre Alfa Romeo și Carabinieri.

Şi nu este un cel mai simplu model Tonale, ci versiunea Hybrid. Primul exemplar a fost livrat acum câteva ore în mod simbolic, fiind parte a unui prim lot format din 400 de maşini, care vor completa flota între luna iulie și sfârșitul anului 2024.

Prima serie de Tonale este destinată unităților mobile de radio din întreaga Italie și va sprijini modelul Alfa Romeo Giulia AT8 cu 200 CP pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența răspunsului de urgență al Carabinierilor. Viteza și promptitudinea intervenţiilor realizate de aceste mașini de-a lungul anilor le-au adus popularul nume de “Gazzelle”. Într-adevăr, însemnele acestor unități includ un fulger și o gazelă în salt.

Pentru prima dată, un vehicul din segmentul C-SUV este introdus pentru a fi utilizat de unitățile mobile de radio. Această diversificare oferă o mai mare versatilitate în performanța serviciului, precum și o creștere semnificativă a nivelului de confort pentru ofițeri, în special utilă pentru schimburile lungi.

Modelul Alfa Romeo Tonale este echipat cu un motor hibrid de 1.5 litri și 163 CP, cuplat la o transmisie automată TCT cu şapte trepte. Finisată în livrea tradițională (roșu și albastru cu acoperiș alb), maşina dispune de o protecție parțială pentru ofițeri, o celulă unică pentru transportul sigur al celor reţinuţi, un semnal sonor electronic bisonic și lumini LED albastre intermitente. Interiorul a fost redesenat și modificat pentru a oferi ofițerilor un confort maxim și pentru a se potrivi cu echipamentul lor specific (veste antiglonț, lanterne cu vizibilitate ridicată, arme de foc cu ţeavă lungă, etc.).

Decizia de a adopta vehicule hibride de ultimă generație simbolizează angajamentul Carabinierilor de a-și proteja zona locală, inclusiv prin nivelul de emisii, unde sunt în frunte în calitate de cea mai mare forță de poliție cu sediul local din Europa.

Parteneriatul dintre Alfa Romeo și Carabinieri are o istorie lungă, începând după cel de-al Doilea Război Mondial. Primul Alfa Romeo al forței a fost modelul 1900 M “Matta” în 1951. Un an mai târziu, sedanul 1900 a devenit prima “Gazzella”. Descendentul său direct a fost Giulia din anii 60, utilizată între 1963 și 1968. De atunci, legătura dintre Carabinieri și Alfa Romeo a continuat de-a lungul anilor, cu modele precum Alfetta, 90, 75, 155, 156 și 159, până la Giulia Quadrifoglio.

Multe dintre aceste mașini sunt expuse acum la Muzeul Alfa Romeo din Arese, în secțiunea “Alfa Romeo în Uniformă” concepută împreună cu Carabinierii. Această zonă a fost inaugurată pe 24 iunie 2020 pentru a celebra cea de-a 110-a aniversare a mărcii.

Cmentariile sunt închise