(video) Curios! Noul INFINITI QX80 va putea răcori automat pasagerii înfierbântați

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conceptul INFINITI QX Monograph din 2023 s-a transformat în model de serie. Premiera-i este setată pentru 20 martie. Până atunci, producătorul a decis să anunțe câteva caracteristici ale navei amiral.

Noul QX80 întruchipează limbajul de design evoluat al INFINITI numit Artistry in Motion, echilibrând perfect forma și funcția pentru a evoca emoții.

Sub capotă se spune un adio V8-ului

Inima noului QX80 este un motor rafinat și eficient V6 twin-turbo de 3.5 litri (VR35DDTT). Dezvoltă 456 CP și 700 Nm, cu 51 CP și 140 Nm față de generația actuală. Este cuplat la o cutie de viteze automată cu nouă trepte, raportul de transmisie fiind valabil într-o gamă cu 40% mai mare.

La viteze pe autostradă, obloanele active ale grilei de radiator se închid automat pentru a reduce rezistența aerodinamică și pentru micșora consumul. A fost acordată o atenție intensă și furnizării unei cabine liniștite. Noul QX80 are o rigiditate la torsiune mai mare care contribuie la o cabină semnificativ mai silențioasă.

Noile tehnologii de suspensie pneumatică electronică și suspensie digitală dinamică lucrează în tandem pentru a adapta noul QX80 la situația exactă de condus. În urmărirea scopului INFINITI de a oferi ospitalitate atentă, suspensia pneumatică coboară automat mașina când este parcată pentru îmbarcare/debarcare comodă.

Între timp, Dynamic Digital Suspension evaluează în mod constant mișcările vehiculului pentru a reduce mișcarea corpului, sporind încrederea șoferului și asigurând confortul pasagerilor în timpul călătoriilor lungi.

Noul QX80 va fi disponibil opțional cu un sistem audio Klipsch Reference Premiere 3D, o premieră în segmentul de SUV-uri de lux mari

Este format din 24 de difuzoare, inclusiv în tetierele scaunelor și pe tavan (1200W). Include tweetere din titan, un subwoofer TriPower de înaltă performanță de 8 inchi și un amplificator cu 24 de canale.

Experții audio Klipsch au lucrat direct cu inginerii INFINITI pentru a integra fără probleme sistemul audio în mașină. Acest sistem audio avansat oferă, de asemenea, Audio Individual, care permite abilitatea unică ca direcțiile de navigație sau apelurile telefonice să fie redate doar pentru auzul șoferului.

De asemenea, în noul QX80, pasagerii din al doilea rând se vor bucura de un tratament de lux datorită sistemului Biometric Cooling opțional. Acesta direcționează automat aerul condiționat către al doilea rând de scaune. Sistemul avansat poate înjumătăți timpul necesar pentru ca pasagerii din rândul doi să simtă o temperatură confortabilă.

Un senzor cu infraroșu integrat în tavan detectează când un pasager s-a înfierbântat, de exemplu după un meci de fotbal, ajustând aproape instantaneu temperatura și fluxul de aer pentru a trimite automat răcoare pe al doilea rând.

SUV-ul mai dispune de scaune care amortizează excelent fiecare ocupant. În premieră pentru INFINITI, scaunele de pe primele două rânduri au masaj. Funcția din scaunele posterioare poate fi activată de pe un monitor tactil dedicat. Pe lângă masaj mai dispun de încălzire și ventilare. Doar încălzire au locurile de pe al treilea rând.

După premieră, noul INIFINITI QX80 va fi, de asemenea, expus la Salonul Auto Internațional de la New York 2024 (29 martie-7 aprilie).

Cmentariile sunt închise