Ştiai asta? Câte maşini înmatriculate există în stânga Nistrului şi câte poartă deja plăcuţe cu numere neutre

Trei procente din numărul total de autovehicule din regiunea transnistreană, ceea ce reprezintă peste 3.000 de unităţi, poartă deja plăcuţe cu numere de înmatriculare neutre. Anunţul a fost făcut de vicepremierului pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, în cadrul unui interviu.

Cifra denotă faptul că în stânga Nistrului sunt exploatate peste 100.000 de autovehicule şi asta doar din cele care pot fi înmatriculate! Potrivit celor mai recente informaţii, local îşi au reşedinţa peste 470.000 de oameni, iar toate aceste vehicule circulă pe un teritoriu de doar 4.163 km².

https://moldova.europalibera.org/embed/player/0/30428924.html?type=video

Alexandru Flenchea a menționat că regimul de testare, aplicat în ianuarie, era stabilit din timp, însă nu a fost comunicat public, aceasta fiind la fel parte a planului.

“Și anume cu scopul de a obține date statistice cu privire la dinamica traversărilor, care să nu fie influențate de un anunț public. A fost un test pentru a evalua mai mult fluxul, raportul de mașini înmatriculate și neînmatriculate, capacitatea de înmatriculare de către oficiile Agenției Servicii Publice și anume de a face față fluxului sporit”.

Vicepremierul a declarat că înțelegerea cu privire la numerele neutre a fost una importantă, cu un potențial imens și care în mare parte a fost valorificat, însă este vorba despre un proces continuu, asta deşi au existat încercări din partea autorităților din stânga Nistrului de a obstrucționa procesul de înmatriculare.

“Dar acea perioadă de testare a demonstrat că în regiune există cerere pentru oportunitatea oferită de acest mecanism. La trei zile de la începutul testului, numărul de solicitări zilnice a crescut de patru ori”.

Potrivit lui, colectarea datelor statistice continuă și după încheierea regimului de testare. Vicepremierul a mai spus că obiectivul este atingerea plafonului de 100% de automobile cu plăcuțe neutre, însă acest proces, în opinia sa, va dura, inclusiv în condițiile în care acesta este benevol.

“Este mai mult o oportunitate, decât o obligație pentru cei care vor să călătorească peste hotare. Nici pe malul drept nu sută la sută călătoresc în afara țării”.

Amintim că, de la 1 septembrie 2019, proprietarii de mijloace de transport domiciliați în regiunea transnistreană pot solicita numere de înmatriculare neutre, oferite de către autoritățile Republicii Moldova, care le permite circulația în traficul rutier internațional.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

De la 1 aprilie 2020 Ucraina nu va permite trecerea frontierei sale cu maşini cu numere transnistrene

Șoferii cu numere neutre de înmatriculare sunt obligați să aibă pe mașină semnul MD! Ce se întâmplă în caz contrar

Ultima oră! Avem oficial peste 1000000 de autovehicule înregistrate în Republica Moldova

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/