(foto) Noile plăcuţe cu numere de înmatriculare neutre nu sunt valabile pentru orice autovehicul

De la 1 septembrie curent, au fost lansate în regim de testare Punctele de înregistrare a mijloacelor de transport din orașele Rîbnița și Tiraspol. Noile subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice au menirea de a elibera certificate de înmatriculare şi plăcuţe cu numere de înmatriculare neutre pentru mijloacele de transport aflate în posesia locuitorilor din stânga Nistrului.

În cadrul evenimentului au fost prezentate noile modele de documente și plăcuțele cu numere de înmatriculare neutre. Certificatul de înmatriculare, provizoriu și permanent, a fost elaborat în conformitate cu prevederile Convenției asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968.

Documentul are un grad sporit de protecție și conține date despre tipul automobilului, capacitatea cilindrică, numărul de identificare și cel de înmatriculare etc.

Depunerea actelor pentru înmatricularea mijlocului de transport se va efectua în baza programării prealabile, online sau telefonic la numărul 123. Cei înregistrați se vor prezenta la oficiile din or. Tiraspol și Râbnița începând cu 10 septembrie curent. Oficiile vor activa cinci zile pe săptămână, de marți până sâmbătă, cu programul de lucru cuprins între orele 9:00-17:00.

Potrivit vicedirectorului Agenției Servicii Publice, dl Vitalie Ciolac: “Angajații ASP au fost instruiți de experți naționali și din afara țării, și sunt pregătiți să deservească operativ și calitativ cetățenii”.

Vezi şi: (video) Cele mai simple plăcuţe de înmatriculare din lume sunt cele neutre pentru şoferii din stânga Nistrului

Certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numere neutre sunt destinate mașinilor înmatriculate în stânga Nistrului în vederea admiterii lor în traficul rutier internațional.

În baza noilor informaţii aflăm că acest mecanism este aplicabil vehiculelor din stânga Nistrului și mun. Bender, cu excepția localităților Cocieri, Corjova, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Pohrebea și Vasilievca din raionul Dubăsari!

De asemenea, printre autoturismele ce urmează a fi înmatriculate conform noii proceduri se numără cele concepute pentru transportul a maxim zece persoane, inclusiv maşinile în caroserie break, maşinile de curse, motocicletele, mopedele, bicicletele, tricicletele sau altele similare, echipate cu pedale şi cu motor auxiliar, cu sau fără ataş/ataşe.

Vezi şi: O nouă amendă în Codul Contravenţional! În vigoare, de la 1 septembrie 2018

De această înlesnire pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice. Persoanele fizice trebuie să dețină actele de identitate valabile și să domicilieze permanent în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender până la data de 24 aprilie 2018.

Persoanele juridice eligibile sunt cele înregistrate la Agenția Servicii Publice până la data de 24 aprilie 2018 cu sediul în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender, care desfășoară activitate comercială externă și nu prestează servicii de transport rutier de persoane.

Vezi şi: Imaginea zilei: Prin Chișinău, ca prin Dubai! Iată mașina cu doar o cifră pe plăcuțe

Cmentariile sunt închise