(video) Premieră: Noul Ferrari 296 GTB – supercar plug-in hybrid cu motor V6 twin-turbo

La 60 de ani după ce Ferrari a dezvăluit prima sa mașină sport cu un propulsor în spatele șoferului, compania din Maranello a arătat în această după amiază cel mai recent model berlinetta mid-engine cu două locuri pentru pasageri – Ferrari 296 GTB.

Denumirea îi provine de la volumul motorului de 2.992 cm3 şi de la Gran Turismo Berlinetta. Noutatea este al doilea plug-in hybrid din gama actuală după SF90 Stradale.

Caracteristici cheie:

  • Acesta este primul motor cu şase cilindri instalat pe o mașină stradală care poartă insigna Căluţului Cabrat.
  • Noul 296 GTB inaugurează o revoluție autentică pentru Ferrari, deoarece introduce un nou tip de motor care să stea lângă cele multi-premiate cu 8 și 12 cilindri ale mărcii: un nou V6 cu 663 CP făcut de la zero, cu două turbocompresoare poziţionate în V-ul cu unghi de 120 de grade, conectat la un electromotor capabil să livreze alţi 167 CP.
  • Maşina va avea să ofere în total 830 CP la 8.000 rpm şi 740 Nm de cuplu la 6.250 rpm. Motorul pe benzină se poate roti cu maxim 8.500 rpm şi reieşind din volum are să ofere 221 CP per litru (cifră record apropo pentru o maşină stradală de producţie)!
  • Greutatea uscată îi este de 1.470 de kg cu o serie de părţi opţionale axate pe reducerea greutăţii. Astfel spus, raportul greutate:putere este de 1.77 kg per CP. Greutatea este distribuită pe axe în raport de 40.5% pe faţă şi 59.5% pe spate.
  • Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze F1 DCT cu opt trepte, prin care trimite puterea spre roţile posterioare. Poate face 0-100 km/h în 2.9 secunde, 0-200 km/h în 7.3 secunde, atinge o viteză maximă ce depăşeşte 330 km/h şi parcurge un tur pe circuitul Fiorano în 1:21 minute.
  • Din sistemul de propulsie mai face parte o baterie litiu-ion cu o capacitate de 7.45 kWh (cu ajutorul energiei stocate în aceasta mai este capabil să ruleze până la 25 de km pe electricitate, cu maxim 135 km/h), un E-Diff (diferenţial electronic) şi un generator MGU-K între V6 şi cutia de viteze, pe lângă un invertor care controlează agregatele electrice. Un ambreiaj mai există între motorul termic şi cel electric pentru a le deconecta în modul eDrive de conducere.
  • Dispune de roţi cu mărimi de 245/35 ZR 20 J9.0 pe puntea din faţă şi 305/35 ZR 20 J11.0 pe puntea din spate. Mecanismele de frânare cu sistem brake-by-wire au discuri care măsoară 398 x 223 x 38 mm pe faţă şi 360 x 233 x 32 mm pe spate.
  • Noua arhitectură a motorului a dus, de asemenea, la dezvoltarea unei linii de evacuare mai liniare situate în partea superioară a compartimentului motor. Forma sistemului reduce contrapresiunea și contribuie la creșterea performanței. Colectorul de evacuare și carcasele catalizatorului sunt fabricate în întregime din Inconel, un aliaj folosit şi în F1, care reduce greutatea eșapamentului și îl face mai rezistent la temperaturile înalte (pot ajunge şi la peste 900 de grade Celsius)!
  • Din punct de vedere sonor, modelul 296 GTB rescrie manualul de reguli combinând armonios două caracteristici care sunt în mod normal diametral opuse: forța turbo și armonia frecvenței înalte a notelor unui V12 aspirat natural. Terminaţia eşapamentului este una singură, montată central şi poziţionată la un nivel superior.

ASCULTĂ AICI CUM SUNĂ!

  • Pe noul 296 GTB, pentru prima dată, un dispozitiv activ este utilizat nu pentru a gestiona rezistenţa aerodinamică, ci pentru a genera forță de apăsare suplimentară. Spoilerul activ inspirat de la modelul LaFerrari, integrat în partea posterioară, permite înregistrarea unui maxim de 360 kg la o viteză de 250 de km/h (maşina cu pachet Assetto Fiorano).
  • Sistemul de răcire a frânelor a fost dezvoltat în jurul etrierelor Aero introduse pe SF90 Stradale, care au nişte conducte de ventilație integrate în piesele turnate. Acest concept de răcire a frânei necesită un sistem dedicat de conducte pentru canalizarea corectă a aerului rece care intră prin prizele de aer de pe bara de protecție frontală. În cazul modelului 296 GTB, admisia a fost integrată în designul farurilor, pe unde aerul rece ajunge la frânele roţilor.
  • Distanțele de oprire au fost semnificativ reduse prin dezvoltarea unui nou ABS evo și integrarea sa cu senzorul 6w-CDS, care asigură, de asemenea, o forță de frânare mai consistentă sub frânare grea repetată.
  • În comparaţie cu un F8 Tributo, ampatamentul noului model este cu 50 mm mai scurt – 2.600 mm. În lungime măsoară 4.56 metri, în lăţime – 1.96 metri, iar în înălţime doar 1.187 mm.
  • Mai dispune de câteva elemente şi dispozitive aerodinamice active, servodirecţie electrică şi amortizoare SCM-Frs cu lichid magnetoreologic.
  • Unul dintre cele mai recunoscute aspecte ale designului modelului 296 GTB este cabina sa, care are un stil de vizor-parbriz care se înfășoară pe geamurile laterale. Adoptat deja în mai multe ediții limitate Ferrari, inclusiv J50 și P80/C, această temă a ajuns acum la o maximă expresie pe o mașină stradală. Capacul motorului este unul transparent.
  • Modelul de jantă de pe maşina din imagini este unul nou, fiind realizată din aliaj forjat. Drept alternativă se poate alege un model din fibră de carbon, mai uşoară cu 8 kg.
  • În sfârşit devine o maşină cu semnalizatoare de direcţie integrate în corpurile oglinzilor retrovizoare decât în aripi!
  • Cabina de pilotaj i-a fost dezvoltată în jurul noului concept de interfață complet digitală pe care Ferrari l-a adus prima dată pe SF90 Stradale. Pentru decor se foloseşte piele, Alcantara, fibră de carbon, în orice culoare la alegere.
  • Modelul mai dispune de un head-up display integrat în ornamentul din piele de pe bord, dar şi nişte difuzoare a sistemului audio care urmează același principiu. Mai degrabă decât metal, designerii au optat pentru un capac din termoplastic în aceeași culoare ca și bordul.
  • Pentru clienții care doresc să exploateze la maximum puterea și performanța extremă a mașinii, este disponibil pachetul Assetto Fiorano ca şi în cazul lui SF90 Stradale. Acesta include: amortizoare Multimatic reglabile, derivate din curse GT, optimizate pentru utilizarea pe circuite; un apendice din fibră de carbon pentru bara de protecție frontală, care poate spori forţa de apăsare cu alte 10 kg; un ecran posterior Lexan care economiseşte alte 15 kg; alături de alte aplicaţii din fibră de carbon pentru exterior şi interior care reduc greutatea cu alte 12 kg, o livrea pentru caroserie şi anvelope Michelin Sport Cup2R, printre altele.

Pentru maşină se oferă o garanţie de 7 ani, fără limită de parcurs, care acoperă toate intervențiile necesare întreținerii. Preţul de start în Italia este de 269.000 de euro, fără taxe. Livrările vor începe din primul trimestru al lui 2022.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Detalii suplimentare pentru persoanele interesate,
despre motor şi alte tehnologii de la bord:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/