(video) Nu procedaţi niciodată la fel! Cum un şofer grăbit le-a trimis pietre peste caroserii tuturor celor depășiți

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova, unele încălcări rutiere, dacă nu sunt periculoase şi dureroase pentru cei care le comit, atunci consecințele le pot simţi şi suporta alţi participanţi la trafic care nu au nicio vină şi s-au pornit la drum cu bună dispoziţie, dar şi cu speranţa că nu se vor pomeni în situaţii neplăcute. Însă pentru că nimeni şi nimic nu e ideal, unii şoferi care nu vor să tindă spre asta îţi pot strica ziua.

Conform acestei secvenţe video pe care am primit-o la adresa redacţiei, înregistrată în apropiere de Grătiești, un conducător auto grăbit a depăşit o coloană de automobile, cu viteză, pe acostament, iar de sub roţile sale s-au împroșcat pietre în toate vehiculele depăşite. Mai mult, din cauza pietrelor trimise pe carosabil, şi alţii le-au luat involuntar sub roţi şi le-au trimis mai departe, fiind generat un lanţ întreg de diverse pericole sau situaţii de accident, în funcţie de sau în combinaţie cu alte circumstanţe.

Deşi nu au loc zilnic astfel de momente, cei care apelează la astfel de manevre trebuie să ştie că pot fi sancţionaţi în baza articolului 240, aliniat 1 din Codul Contravenţional „Nerespectarea regulilor de circulaţie privind poziția pe carosabil, privind depășirea vehiculelor, etc”. Penalizarea drept că-i moale, constituind maximum 1500 de lei amendă şi trei puncte de penalizare. INSP deja s-a autosesizat, inclusiv în privinţa lăptarului.

VIDEO: autoblog.md

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise