Până când Apple se gândeşte, Xiaomi se pare că va lansa o maşină electrică înaintea sa

Compania chineză de tehnologie Xiaomi intenționează să lanseze o mașină electrică sub propria marcă, iar Great Wall Motor se va angaja în producția sa pe bază de contract, ceea ce nu a mai făcut până acum.

Acelaşi producător auto va ajuta Xiaomi să dezvolte mașina şi îi va oferi consultanță inginerească în acest sens, scrie Reuters în exclusivitate, citând surse apropiate proiectului, trei persoane cu cunoștințe directe despre acest subiect, care au dorit să rămână anonime pentru că informaţiile nu sunt publice.

Dezvăluirile vin după ce recent s-au depus actele pentru înregistrarea în China a mărcilor comerciale Xiaomi Auto şi Xiaomi Automobile.

Mașina electrică va fi poziționată ca fiind una accesibilă, având astfel un potenţial enorm pe o piaţă globală de masă, în conformitate cu poziționarea mai largă a produselor sale electronice. Amintiți-vă că principalele produse Xiaomi sunt smartphone-uri, laptopuri, televizoare, brăţări fitness și altele asemenea – toate la prețuri accesibile. Adică, mașina electrică va respecta şi continua politica sa de marketing.

Reuters scrie că Xiaomi și Great Wall Motor vor anunța oficial despre proiectul comun săptămâna viitoare, deşi au refuzat să comenteze informaţia enunţată mai sus. Un eveniment marca Xiaomi este programat pentru ziua de 29 martie 2021.

Xiaomi s-a gândit să intre pe piața vehiculelor electrice ca răspuns la dorința de a-și diversifica fluxurile de venituri din afacerea cu smartphone-uri. În plus, piața telefoanelor inteligente are în ultima perioadă o marjă scăzută pentru producătorii din segmentul de masă, care include şi Xiaomi. Miercuri, compania a înregistrat o creștere a costurilor din cauza lipsei globale de cipuri și a raportat venituri trimestriale sub așteptări.

Fondatorul și directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, consideră că experienţa companiei în fabricarea de hardware va ajuta la accelerarea proiectării și producției electromobilului, mai afirmă una dintre sursele anonime.

“Xiaomi dorește să găsească un producător de automobile matur care să ofere şi o infrastructură necesară, care să permită propriile sale avantaje în tehnologia internetului mobil. Avantajele Xiaomi în sistemele de operare și mobilierul de casă aduc, de asemenea, multă imaginație pentru o astfel de cooperare în viitor”, a declarat Alan Kang, analist senior la LMC Automotive.

Mașina electrică Xiaomi ar trebui să apară în vânzare în 2023 şi va oferi/permite conectarea cu alte dispozitive din ecosistemul companiei.

Pe fondul știrilor, acțiunile companiei tehnologice au crescut cu peste 9% la bursă în tranzacțiile de vineri după-amiază. De cealaltă parte, valoarea acţiunilor Great Wall Motor la bursa din Hong Kong au crescut cu peste 15%, iar la cea din Shanghai cu 10%.

Vezi şi:

https://autoblog.md/magna-international-a-propus-o-oferta-de-nerefuzat-celor-de-la-apple/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/