(video) Ford a început să-şi producă primul pickup electric în prima sa fabrică fără conveiere tradiţionale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La aproape un an de la premieră, pickup-ul electric Ford F-150 Lightning a intrat oficial în producție! Acum câteva ore în urmă, asamblarea maşinilor de serie a început la noul Rouge Electric Vehicle Center, construit într-un an și jumătate special pentru vehiculele electrice. 

Platforma a costat compania 950 de milioane de dolari, în timp ce atelierele sunt situate pe teritoriul istoricului complex Ford River Rouge din Dearborn, Michigan. În 1927 acolo a început producția de automobile, odată cu introducerea lui Ford Model A.

Caracteristica principală a noii „fabrici din interiorul unei fabrici” este absența unei linii de producţie tradiţionale integrată în podea, în premieră pentru o uzină Ford.

Funcțiile sale sunt îndeplinite de platforme de transport robotizate autonome, care mişcă vehiculele aflate în proces de asamblare de la o etapă la alta. Această abordare permite modificarea în mod flexibil a numărului de linii de asamblare și a posturilor, fără a restructura clădirea. 

Direct la această fabrică nouă au fost organizate 750 de locuri de muncă, iar ținând cont de producția de motoare electrice, baterii și alte componente au fost create în total 1.700 de noi locuri de muncă.

Ford anunţă că are înregistrate 200.000 de rezervări pentru noul F-150 Lightning, iar trei sferturi dintre clienți nu au deținut anterior o mașină Ford. 

Mașina electrică, deși este similară cu un F-150 obișnuit de ultimă generaţie, are multe diferențe în termeni de construcţie. De exemplu, are un cadru mai puternic, o suspensie spate independentă, un portbagaj sub capotă și un interior diferit. Modelul va exista doar într-o cabină cu două rânduri de scaune şi patru uşi.

Modelul de bază Ford F-150 Lightning Pro costă în SUA minimum 39.947 de dolari, însă este mai degrabă o maşină de serviciu, cu bare de protecție negre, echipament simplu și o baterie de 98 kWh, care propune o autonomie de 370 km. Puterea generată de două motoare electrice (câte unul pe fiecare osie) este de 458 CP. 

Versiunea XLT, care este mai potrivită pentru proprietarii privați, costă deja cel puțin 53.000 de dolari. Iar dacă se optează pentru pachetul Extended Range, care include o baterie de 131 kWh (autonomie de până la 515 km) și motoare electrice forţate să producă 588 CP, preţul creşte la 74.000 de dolari. Versiunea de top este estimată la 91.000 de dolari.

Volumul producției de pickup-uri electrice va crește treptat. Planul pentru 2023 este de 150.000 de mașini. Livrările vor începe peste câteva zile.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise