(foto) Noul Porsche 911 Dakar se prezintă pe 17 noiembrie, iar rivalul său principal peste câteva zile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche are gata o premieră mondială setată pentru Salonul Auto de la Los Angeles (17-27 noiembrie). Producătorul va dezvălui o variantă cu totul specială a emblematicului 911: noul 911 Dakar! 

Va fi prima mașină sport cu două uși care oferă capacități off-road remarcabile, iar un rival se va prezenta în cadrul Art Basel Miami 2022 (30 noiembrie – 4 decembrie).

Numele modelului face o referinţă la prima victorie generală a Porsche în raliul Paris-Dakar. Triumful revoluționar a venit în 1984 într-un Porsche 911 modificat, care a fost echipat pentru prima dată cu un sistem de tracțiune integrală.

Aflăm la momentul de faţă că la testarea mașinii, inginerii de dezvoltare din jurul managerului general de proiect Achim Lamparter nu s-au limitat doar la utilizarea intensivă a terenurilor de probă off-road din Weissach. De fapt, echipa de dezvoltare a testat noul 911 Dakar în întreaga lume, în condiții extreme, pe o distanţă de peste o jumătate de milion de km, inclusiv peste 10.000 de km în off-road.

Pista de testare Château de Lastours din sudul Franței, de exemplu, a fost folosită pentru a testa manevrabilitatea mașinii pe traseele tipice de raliu și pentru a regla suspensia. Chiar și săriturile nu au reprezentat o problemă pentru șasiu datorită designului robust și a gardei la sol crescute. La fel, 911 Dakar a gestionat cu aplomb drifturi mari.

Iar dublul campion mondial de raliuri Walter Röhrl în mod natural nu a putut evita posibilitatea de a pune modelul la încercare pe poligoanele din Arjeplog, Suedia. Gheața groasă a lacurilor înghețate oferă șoferilor de teste baza ideală pentru o suprafață de zăpadă compactată închisă de aproximativ 90% – un scenariu mai realist decât gheața pură.

Cu un coeficient de frecare scăzut pe zăpadă, totul a fost despre tracțiune și precizia direcției. Chiar și în off-road, un Porsche 911 trebuie să ofere un feedback precis. Ambasadorul mărcii Porsche, Röhrl, a fost entuziasmat: „Mașina este incredibil de distractivă de condus. Totul funcționează atât de precis și calm. Niciun client Porsche nu va crede toate lucrurile pe care le poți face cu această mașină înainte de a o conduce singur!”

Noul 911 Dakar a trebuit să se dovedească și pe piste rapide de nisip și dune înalte. În Dubai și Maroc, șoferii de teste au condus fără milă mașina sport de teren pe dune abrupte de 50 de metri, la temperaturi de până la 45 de grade Celsius, din nou și din nou. Combinația dintre greutatea redusă, garda la sol mai mare, un motor puternic montat în spate și ampatamentul scurt oferă o experiență de condus captivantă.

Ambasadorul mărcii Porsche, Jörg Bergmeister, a putut testa, de asemenea, noul 911 Dakar ca parte a dezvoltării mașinii și a fost surprins de dinamica de conducere a mașinii sport neobișnuit de înalte atât pe suprafețe libere, cât și pe asfalt: „Nu m-aș fi gândit că un vehiculul cu o asemenea gardă la sol și anvelope pentru toate terenurile s-ar simți în continuare ca un Porsche 911 pe asfalt”.

Iar pilotul de dezvoltare, Lars Kern, a fost surprins și în timpul conducerilor finale de reglaj fin: „La început nu am avut curajul să împing mașina la limite. Dar sunt foarte mulțumit de manevrabilitatea sa pe suprafețe libere. Chiar și ABS-ul este optimizat pentru frânarea pe pietriș. Este uimitor cât de multă tracțiune oferă anvelopele de teren. Mașina este grozavă de condus!”

Nu se exclude că unele tehnologii utilizate de noul 911 Dakar sunt utilizate şi pe aceste două vehicule experimentale, ori invers! De asemenea nu se exclude ca Porsche să lanseze în viitor un 911 Dakar mult mai capabil sau chiar o variantă de competiţie/raliu, cu potenţialul de a participa din nou, chiar şi cu o echipă proprie, în celebrul raliu Dakar!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/