(video) Record uimitor stabilit cu două Unimog-uri! Până la ce altitudine au urcat pe cel mai înalt vulcan activ din lume

Timp de 70 de ani, Unimog a fost un vehicul celebru atunci când vine vorba despre expediții științifice prin toate locurile și condiţiile climaterice din jurul pământului nostru. Și acum, o echipă formată din zece oameni, condusă de Matthias Jeschke, a reuşit să escaladeze cel mai înalt vulcan din lume, Ojos de Salado din Chile, cu două vehicule Unimog U 5023.

Sarcina echipei a fost de a instala patru unități radio de urgență în diferite tabere aflate la mare altitudine pe acest munte activ. În caz de urgență, fiecare dintre cele patru unități poate fi folosită pentru a crea o conexiune radio cu celelalte trei tabere de bază de pe Ojos del Salado. Acest sistem va îmbunătăți siguranța atât pentru alpiniști, cât și pentru cercetătorii științifici.

Ojos de Salado măsoară 6.893 de metri și este astfel cel mai înalt vulcan activ de pe planeta noastră. Vulcanul este parte a deșertului Atacama – unul dintre cele mai secetoase locuri de pe pământ și face parte din celebrul Inel de Foc al Pacificului.

După ce echipa de expediție a ajuns în tabăra Amistad la 6.100 de metri cu cele două Unimog U 5023 și a finalizat instalarea ultimei din cele patru staţii radio, membrii şi-au propus să atingă o altă performanţă: doborârea recordului de altitudine pentru vehicule cu roți.

Şi au reuşit! Acest lucru a fost realizat de unul dintre cele două camioane Unimog, care a atins o altitudine de 6.694 m. Niciodată anterior în toată lumea nici un fel de vehicul cu roţi nu a mai urcat la astfel de înălțimi!

Expediția a fost susținută de Mercedes-Benz Special Trucks, care a furnizat două vehicule extreme pentru off-road Unimog U 5023 de ultimă generație pentru a transporta echipa de expediție și toate echipamentele necesare la aceste altitudini extreme.

Pentru a se asigura că vehiculele sunt pregătite să facă față provocărilor unor astfel de altitudini extreme, ambele camioane Unimog erau echipate cu anvelope speciale, troliuri puternice și corpuri speciale cu un centru de greutate variabil, dezvoltat de specialiștii de la Unimog Museum, Unimog bodybuilder AS Söde și de inginerii din echipa de dezvoltare a acestui vehicul.

Astfel, proprietarul companiei Extrem Events, Matthias Jeschke, și echipa sa, nu doar și-au bătut propriul record stabilit cu un Mercedes-Benz Zetros în 2014, ci au stabilit și un nou record mondial absolut pentru un vehicul pe roți care poarte circula la mare altitudine.

Potrivit șefului expediției, Jeschke, ambele vehicule “stăpânesc pasajele extrem de abrupte și stâncoase datorită unei combinații a celei mai bune tehnologii de încredere, a unui centru echilibrat de greutate și a unor uimitoare anvelope pentru a aduce materialele și echipamentele la aceste înălțimi enorme. Niciodată şi nicăieri în lume expedițiile motorizate nu au văzut ca două camioane să urce simultan la o astfel de altitudine”.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Legendele off-road-ului! Comparativ al capacităţilor noului G-Class şi a modelului Unimog

https://autoblog.md/video-in-fiecare-raion-din-moldova-ar-trebui-sa-existe-cate-cel-putin-o-astfel-de-autospeciala/

https://autoblog.md/video-earthcruiser-explorer-xpr440-casa-pe-roti-care-te-poate-duce-pana-la-capatul-lumii/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/