(foto) Maşină de colecţie în care se merită de investit. Se vinde un rar Maserati MC12 Corse

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prin intermediul portalului duPont Registry s-a scos la vânzare un rar Maserati MC12 Corse, numit şi Corsa. Acest exemplar este extraordinar nu numai pentru raritatea modelului în sine, ci și pentru parcursul său infim. Din 2005 şi până în prezent a parcurs doar 208 km, iar în total Maserati a asamblat doar 12 exemplare, acesta fiind al treilea.

În linii generale vorbind, supercarul Maserati MC12 stradal a fost creat în 50 de unităţi pentru a permite unei variante de curse să concureze în Campionatul FIA GT. Au fost făcute în 2004 doar trei exemplare MC12 GT1, iar MC12 Versione Corse este derivată din maşina de curse!

MC12 Versione Corse este o variantă destinată utilizării pe circuite de curse. Spre deosebire de MC12 GT1, MC12 Corse este destinat utilizării private, deși limitate la circuite, deoarece modificările sale fac ca deplasarea pe drumurile publice să fie ilegală.

Versione Corse a fost dezvoltat direct din MC12 GT1, care a câștigat Cupa Constructorilor FIA GT în 2005. Mașina a fost gata la jumătatea anului 2006, „ca răspuns la cererea clienților de a deține mașina de curse MC12 și alimentată de creșterea modei zilelor de circuit, în care proprietarii își pot conduce mașinile la viteze mari în siguranța unei piste de curse”.

În mod similar cu modelele Ferrari FXX, deși proprietarii sunt persoane fizice, Maserati este responsabil pentru depozitarea și întreținerea mașinilor, iar acestea sunt conduse doar în zilele special organizate pe circuit. Şi spre deosebire de FXX, MC12 Versione Corse nu este folosit pentru cercetare și dezvoltare, ci doar pentru divertisment.

La ora actuală se ştie că trei modele Maserati MC12 Versione Corse au fost transformate de către atelierul german de tuning Edo Competition pentru a putea fi folosite pe drumurile publice. Au o ușoară creștere a puterii, un sistem de evacuare modificat și un sistem de suspensie reglabil.

Alte trei din cele 12 sunt folosite din când în când de proprietari. Pe lângă cele 12, alte trei vehicule au fost produse în scopuri de testare și publicitate, însă acestea nu sunt incluse în tirajul oficial. Vânzătorul presupune că dintre cele șase rămase, exemplarul din imagini ar avea cel mai modest kilometraj.

Proiectul MC12 are la bază şasiul lui Ferrari Enzo şi a fost dezvoltat cu tehnicienii Ferrari de Formula 1. Versione Corse foloseşte motorul lui MC12 GT1, unul V12 natural aspirat de 6.0 litri, care produce 755 CP la 8.000 rpm, cu 125 cai mai mulţi decât un MC12 (740 Nm) și îi trimite pe toți pe puntea din spate. De asemenea, MC12 Versione Corse foloseşte nasul scurtat al lui GT1, care era o cerință pentru accesul în American Le Mans Series.

Mașina era disponibilă într-o singură culoare standard, numită Blue Victory, deși vopseaua putea fi personalizată la cerere. MC12 Versione Corse mai are frâne de curse din oțel/carbon, dar nu este echipat cu un sistem ABS.

Preţul exemplarului se comunică doar la solicitare. Îl vom lăsa aici imediat ce îl vom afla.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata