(video) Un şofer din Chişinău, frapat de faptul că a fost depăşit cu viteză pe dreapta de o maşină de poliţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un filmuleţ postat într-un grup de Facebook a devenit viral şi a stârnit inclusiv polemici, iar într-un final comentariile au fost închise. Postarea făcută de un şofer anonim îl arată frapat de faptul că a fost depăşit cu viteză excesivă, pe dreapta, de o maşină de poliţie din flota celor noi primite, fără a da de înțeles că se afla în vreo misiune de serviciu.

Conducătorul auto a încercat să pună în discuție subiectul nedreptății şi nerespectării în măsură egală de către toți participanții la trafic a prevederilor RCR, însă în schimb a primit şi nişte replici acide, de exemplu precum că el ocupase incorect banda şi echipajul de poliţie nu a avut altă “ieşire din situaţie”.

VIDEO: facebook.com/GBM Online, autor anonim

RCR spune în contextul subiectului că:

  • Deplasarea vehiculelor pe o bandă a părții carosabile cu o viteză mai mare decât viteza vehiculelor de pe banda alăturată nu se consideră depăşire.
  • Pe toate drumurile, vehiculele lente trebuie să se deplaseze pe banda din dreapta, cu excepţia cazurilor în care acestea au nevoie să ocolească, să depăşească, să preselecteze banda pentru a vira la stânga sau a întoarce.
  • În afara localităților, conducătorul trebuie să conducă vehiculul cât mai aproape de marginea dreaptă a părții carosabile, cu excepţia cazurilor de efectuare a manevrei de ocolire, depășire, de preselectare a benzii din stânga pentru a vira sau a întoarce.
  • Vehiculele se depăşesc numai pe partea stângă.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise