(video) Noul Isuzu MU-X este un concurent pentru Mitsubishi Pajero Sport. În viitor, în teorie, ar putea purta şi logo Mazda

Compania Isuzu este cunoscută în prezent mai mult pentru producţia de autocamioane şi autobuze (găsite şi în Chişinău), în timp ce o activitate redusă o are şi în segmentul autovehiculelor comerciale uşoare cu un pickup numit D-Max, care este disponibil de cumpărat oficial pe piaţa din România, de exemplu.

Cu toate acestea, are în palmares şi un automobil non-comercial, însă care este disponibil doar pe pieţe selecte din Asia şi Oceania. Se numeşte MU-X, a fost lansat în 2013 şi până în prezent era de fapt un Chevrolet TrailBlazer cu o serie de modificări.

Acum însă, astăzi prezentată în Thailanda, noua generație MU-X a fost dezvoltată complet in-house.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este construit pe baza pickup-ului Isuzu D-Max, care l-a fel şi-a schimbat generaţia, dar acum un an în urmă. Astfel, ambele maşini vor împărţi acum platforma Isuzu Dynamic Drive care nu este altceva decât un şasiu tip cadru, însă mai nou şi mai dur decât cel vechi. Platforma are amplificatoare transversale suplimentare, iar motorul a fost mutat mai aproape de cabină pentru o distribuție optimă a greutății.
  • Pe puntea din faţă există suspensii independente cu câte două braţe, în timp ce puntea din spate este una solidă pe toată lungimea sa, cu o bară de torsiune. Şi dacă pickup-ul este dotat cu arcuri pe foi, atunci noul MU-X are o suspensie cu arcuri spiralate, unele mai lungi, pentru a creşte confortul şi cursa elementelor în timpul deplasării.
  • Noul Isuzu MU-X este un concurent direct pentru Mitsubishi Pajero Sport sau Toyota Fortuner. Măsoară 4.850 x 1.870 x 1.875 x 2.855 mm pe lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Garda la sol îi este de 235 mm! Vine cu şapte locuri şi volumul portbagajului după ultimul rând de scaune este de 235 de litri. Maxim, cu scaunele rabatate din al doilea şi al treilea rând, este de 2.165 de litri. Volumul rezervorului de carburant a crescut de la 65 la 80 de litri.
  • Despre noul corp se spune că utilizează o cantitate mai mare de oţel de înaltă rezistenţă, care este şi mai dur decât cel folosit anterior, asta pentru o siguranţă mai mare, dar şi pentru o izolare vibro-fonică mai bună. Interesant este de remarcat că uşa portbagajului este realizată din plastic şi are sistem electric pentru închidere/deschidere.
  • Modelul, în dependenţă de echipament, poate avea o tapiţerie din piele, sistem multimedia cu monitor de 8.0 inci şi suport Apple CarPlay/Android Auto, jante de 20 inci, faruri full LED, inserţii din plastic moale, frână de mână electromecanică, reglaje în mai multe poziţii pentru scaunele din al doilea rând, până la şase airbag-uri, sisteme de protecţie şi asistenţă precum cel de frânare automată sau de urmărire/menţinere în bandă, etc.
  • Gama de motoare este formată dintr-un turbo diesel de 1.9 litri cu 150 CP/350 Nm, care poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală de producţie proprie sau la una automată în şase trepte, marca Aisin. Drept alternativă este un alt turbo diesel de 3.0 litri şi cu patru cilindri, cu 190 CP/450 Nm, care se poate combina doar cu transmisia automată.
  • Doar modelul în echipare de top, cel puţin pe piaţa din Thailanda, poate fi dotat cu AWD. În rest de bază este o tracţiune spate. Sistemul AWD include un ambreiaj pentru conectarea punţii faţă şi un demultiplicator cu un raport de 2,48:1. De asemenea, modelul 4×4 vine cu un regim special de rulare – Rough Terrain – care imită diferenţiale blocabile.

Vânzările noului Isuzu MU-X vor începe în Thailanda din noiembrie, preţul de start anunţat fiind de 18.650 de euro în banii nouă cunoscuţi.

Amintim că noul pickup Isuzu D-Max are acum un frate numit Mazda BT-50. Astfel, nu se exclude ca şi MU-X să se transforme într-un SUV Mazda în cadrul unui parteneriat, deşi va fi disponibil doar în unele ţări.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/