(foto) Cadillac CT5-V Blackwing de la Hennessey este descris drept Hercule într-un smoking

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou monstru de la compania americană Hennessey Performance, descris drept Hercule într-un smoking. Atelierul de tuning a aplicat programul H1000 pe sedanul sport emblematic al celor de la Cadillac – cel mai nou CT5-V Blackwing. Rezultatul este, în mod tradiţional, uimitor!

Direct din fabrică, Cadillac CT5-V Blackwing este cea mai puternică mașină de producție a constructorului american. Sub capotă are un V8 LT4 de 6.2 litri, supraalimentat, care produce 667 CP şi 893 Nm de cuplu. Putând fi cuplat la o cutie manuală în şase trepte sau una automată în 10 rapoarte, ambele pot catapulta acest sedan cu tracţiune spate până la 97 km/h în 3.5 secunde (0-100 km/h în 3.7 secunde). Iar viteza maximă poate depăşi 330 de km/h.

Echipa de ingineri Hennessey, care obișnuiește să facă maşinile rapide mai rapide de peste 32 de ani, a modernizat meticulos noul CT5-V Blackwing la niveluri de putere de supercar. În primul rând, LT4-ul său a primit noi chiulase cu porturi, supape de admisie și evacuare custom, alte supape şi biele, schimbătoare de căldură supradimensionate și colectoare din oțel inoxidabil cu tub lung, printre altele. 

Apoi, V8-ul a fost echipat cu un compresor cu debit mare care înlocuiește unitatea din fabrică. În cele din urmă, inginerii au încărcat Hennessey Engine Management Calibration (HEMC) cu noi setări pentru noua sa misiune.

Rezultatul înregistrat pe standul dinamometric este de 1.014 CP și 1.310 Nm de cuplu! Această putere imensă reduce cu o secundă timpul necesar acceleraţiei 0-97 km/h, la 2.5 secunde! De asemenea, reduce timpul necesar pentru parcurgerea a 402 metri până la 10.1 secunde şi împinge viteza maximă la peste 200 mph.

Upgrade-ul „H1000” este susținut de garanția limitată cuprinzătoare Hennessey de 2 ani/24.000 de mile. Upgrade-ul se aplică numai pentru Cadillac CT5-V Blackwing. Producția maşinii va începe din august 2023.

Cmentariile sunt închise