Un moldovean a încercat să ajungă acasă după ce i-a fost suspendat în Iaşi dreptul de conducere din cauza vitezei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În data de 26 iulie, în jurul orei 4:40, în vama Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru a părăsi România, un tânăr de 34 de ani cu cetățenie română și Republica Moldova. Acesta conducea un BMW înmatriculat în Belgia.

La controlul de frontieră, în momentul în care i-a fost solicitat permisul de conducere, persoana a afirmat că nu îl are asupra sa, motiv pentru care s-au efectuat verificări specifice în urma cărora s-a constatat că bărbatul are de fapt dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Mai devreme, acesta a fost depistat de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași conducând cu o viteză de 130 km/h unde limita legală era 50 km/h, fapt pentru care i-a fost suspendat fără niciun pic de milă dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile, fără drept de circulație pe teritoriul României. Acum gândiţi-vă la ce sancţiune de râs ar fi primit în Moldova pentru asta…

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că avea cunoștință despre faptul că are dreptul de a conduce suspendat, dar a sperat că nu va fi depistat la trecerea frontierei.

Mai mult, a mai menționat că de la locul în care a fost depistat de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași până în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni autoturismul a fost condus de o persoană a cărei identitate nu o cunoaște.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Ofiţerul de presă al IGPF Iaşi ne-a comunicat că bărbatul a renunţat la călătorie şi s-a întors în ţară (în România), însă automobilul a rămas în vamă.

Cmentariile sunt închise