(7 foto) Cât ar fi costat acum cele mai populare automobile sovietice

Mai mulți experți auto din Rusia au efectuat un calcul interesant de curând. Aceștia și-au dorit să afle cât ar fi costat în banii de azi câteva dintre cele mai populare automobile sovietice! Iar rezultatul la care au ajuns a devenit foarte curios de aflat.

Dacă vă întrebați cum au făcut ei aceste calcule, aflați că experții au trebuit să convertească rubla sovietică în cea a Federației Ruse la ziua calculului. Și iată cum au făcut asta…

A fost luată valoarea Coșului Minim de Existență din anul 1975, cât și actuala lui valoare din Federația Rusă. Dacă în Uniunea Sovietică acesta era de aproximativ 40 de ruble, în prezent el este de 11.185 de ruble, iar asta înseamnă că o rublă sovietică ar fi 279.6 ruble rusești. Pentru ca cifrele de mai jos să fie mai pe înțelesul tuturor, noi am convertit prețurile la care au ajuns experții în euro.

  • VAZ-2101
FOTO: wheelsage.org

Dacă în anul 1975 “Kopeika” costa 5.620 de ruble atunci în prezent ea ar fi trebuit să coste în jur de 17.000 de euro. De altfel de acești bani în prezent îți poți cumpăra un Renault Megane diesel bine echipat!

  • ZAZ-966

ZAZ-966 sau Zaporojeț, așa cum era cunoscut în popor, era cel mai accesibil automobil sovietic. Acesta costa în jur de 3.000 de ruble sovietice și era accesibil de cumpărat de către o bună parte din populație. În prezent prețul lui ar fi de 9.650 de euro, iar de banii ăștia poți cumpăra un Suzuki Ignis sau o Dacia Logan cu aer condiționat!

  • Moskvich-412
FOTO: carthrottle.com

În anul 1975 acest model costa 4.936 de ruble, însă în prezent prețul modelului ar fi de 15.900 de euro. De acești bani poți procura ușor un Suzuki Vitara cu tracțiune integrală și cutie manuală.

  • UAZ-469

Prețul unui UAZ-469 în anul 1975 era de aproximativ 7.000 de ruble sau 22.500 de euro în banii din prezent. Și totuși acest model nu-l putea cumpăra oricine din moment ce el nu putea fi vândut persoanelor fizice. Putea fi cumpărat doar la mâna a doua.

  • Volga GAZ-21
FOTO: vipsnapshots.com

Acest model a fost produs până în anul 1970 și costa 8.500 de ruble sau în jur de 27.000 de euro. Cam tot atât costa o Skoda Octavia RS de generație precedentă.

  • Volga GAZ-24

Visul oricărui cetățean sovietic și unul dintre cele mai luxoase modele din acei ani, GAZ-24 avea un preț care îl făcea de necumpărat pentru majoritatea doritorilor. Aproape 10.000 de ruble sovietice costa acest model sau 32.200 de euro! De acești bani în prezent îți poți cumpăra ușor o Toyota Camry de nouă generație în echipare maximă!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/gaz-13-chaika-simbol-national-sau-s-class-ul-uniunii-sovietice/

https://autoblog.md/foto-istoria-automobilelor-sovietice-toate-masinile-erau-copii-fidele-a-celor-din-occident/

(video) În Kiev se vinde un GAZ-23 Volga din anii 60 cu 140000 de dolari! Iată de ce costă atât

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/