Sunt mii! Poliţia a împărțit amenzi în valoare de minim cinci milioane de lei, în iunie, doar vitezomanilor

Şoferi, unde vă grăbiți? Doar în luna iunie a anului curent, cea care a intrat ieri în istorie, inspectorii de patrulare au sancționat peste 16.400 de vitezomani pentru că au depășit limitele stabilitate prin legislaţie!

Dintre aceştia, unii au reuşit chiar să comită tragedii. Un număr de 80 de accidente rutiere au fost comise din cauza vitezei, soldându-se cu 7 persoane decedate și 98 traumatizate.

Șoferi, încetați să mai fiți exemple despre consecințele vitezei! Aici ne referim, inclusiv și la conducătorii de camioane de rută internațională, dar și cei care se întorc de peste hotare. Aveţi zeci de ore la volan, sunteți obosiți după un drum lung, iar când ajungeți în țară, aproape de casă, uitați de limita de viteză și apăsați pedala de accelerație.

Ofițerii de patrulare permanent se află pe trasee pentru a înlătura acest obicei, însă vitezomani nu țin cont de propria viață. Doar o comunitate sănătoasă este cea care contribuie împreună la un viitor sigur și frumos, inclusiv pe trasee.

Amintim că în Republica Moldova depăşirea limitelor de viteză este sancţionată cu amenzi cuprinse între 12 şi 36 de unităţi convenţionale (600-1.800 lei) şi 3-5 puncte de penalizare. Astfel spus, chiar dacă majoritatea şoferilor din numărul total menţionat ar fi achitat amenda în jumătate timp de trei zile, în bugetul de stat ar trebuie să ajungă minim cinci milioane de lei!

Vezi şi: (video) “Întrebări la mine ai?” Un șofer a aflat abia în mai 2021 care e viteza maximă de circulație prin Moldova

Cmentariile sunt închise