(video) “Întrebări la mine ai?” Un șofer a aflat abia în mai 2021 care e viteza maximă de circulație prin Moldova

Fiecare conducător auto este obligat să cunoască și să respecte Regulamentul Circulației Rutiere. Una dintre prevederi este că trebuie să posede şi, la cererea polițistului este obligată să înmâneze pentru control permisul de conducere perfectat pe numele său (valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus), certificatul de înmatriculare a vehiculului, etc.

Astăzi însă, ori până astăzi mai bine spus, un concetățean era convins că el nu este obligat să înmâneze, ci doar să prezinte actele la control, asta după ce a fost tras pe dreapta pentru depășirea limitei de viteză. Indignat, acesta a părăsit automobilul și a intrat în polemică cu un inspector de patrulare în privința vitezei maxime de circulație pe teritoriul Republicii Moldova.

Bărbatul de 35 de ani a fost observat de inspectorii INSP că se deplasa la volanul unui Volkswagen cu o viteză de 112 km/h pe traseul Chișinău – Soroca, ceea ce în opinia sa nu era o încălcare pentru că limita o știa că este de 110 km/h în lipsa unui indicator (plus-minus 9 km/h).

Într-un final conducătorul auto a fost sancționat cu 1.000 de lei și patru puncte de penalizare conform art. 236 al. 2 din Codul Contravențional: Depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 20 la 40 km/oră.

Vezi și: (video) “Îți dai seama cu cine vorbești?” O șoferiță cu permis de conducere de categoria F, indignată că a fost trasă pe dreapta

Cmentariile sunt închise