(video) Peste 1200 de șoferi au vizitat morga centrală din Chișinău în primele trei luni din 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Doar în primele trei luni ale acestui an peste 1200 de șoferi au rămas fără permise de conducere după ce au fost prinși băuți la volan. Pentru a reveni la volan trebuie să treacă prin programul de trei luni Drink & Drive.

Una dintre lecții are loc la Centrul de Medicină Legală din capitală. Acolo șoferii sunt aduși pentru a vedea consecințele condusului în stare de ebrietate.

Vezi și: Chişinău: Cât l-a costat pe un utilizator de trotinetă condusul în stare de ebrietate şi urmărirea de către poliţie

Potrivit datelor INSP, în primul trimestru al acestui an, peste 1200 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan. Din numărul total, 788 aveau grad avansat. Din cauza iresponsabilității lor, în primele trei luni ale acestui an s-au produs peste 60 de accidente, soldate cu 6 morți și 33 de răniți.

Pe parcursul anului trecut, peste 6000 de șoferi au condus în stare de ebrietate. Unii dintre ei au provocat aproape 150 de accidente, în care 23 de oameni au murit, iar aproape 180 au fost răniți, notează Pro TV.

Vezi și: Se propune o pedeapsă alternativă pentru vitezomani: „Să ducă membrele amputate sau să transfere cadavrele la morgă”

Doar în ultimul weekend s-au depistat peste 4000 de șoferi care au comis diverse încălcări ale regulilor de circulație!

Din numărul total, 41 au fost înlăturați de la volan după ce au fost depistați conducând în stare de ebrietate. Printre ei a fost și un oarecare președinte de organizație teritorială a unui partid politic dintr-un raion din nordul țării.

Vezi și: (video) Ipocrizia zilei: Președintele Raionului Făleşti, prin beat la volan şi condamnat, încă mai crede în înscenare

Cmentariile sunt închise