(video) Premieră: Toyota Fortuner facelift – un Hilux în formă de SUV

Împreună cu Toyota Hilux facelift a debutat şi noul Fortuner facelift pentru piaţa din Thailanda. Maşina este construită pe aceeaşi platformă pe care o are pickup-ul.

La fel cum s-a ales Hilux, Fortuner a primi în mare parte un look retuşat, dar şi un nou motor mai puternic.

Natura modificărilor vizuale este, în general, aceeași: alte faruri cu LED-uri, o grilă de radiator diferită, o bară de protecție frontală actualizată cu pseudo-prize de aer mărite în dimensiuni în zona proiectoarelor anti-ceață, noi stopuri şi un nou design al barei de protecţie posterioare.

Este demn de remarcat faptul că, pe unele piețe, în special în Thailanda, va fi disponibil o nouă versiune a SUV-ului – Fortuner Legender. Aceasta va arăta complet diferit din faţă pentru că utilizează nişte faruri cu alte elemente şi o grafică luminoasă originală, dar şi o bară de protecţie diferită pentru un look mai agresiv.

Dimensiunea jantelor ce pot fi instalate variază între 18 şi 20 de inci, iar caroseria poate fi vopsită în dublu ton.

Sub capotă, Toyota Fortuner a primit noul motor diesel de 2.8 litri pe care îl are şi hilux facelift. Unitatea produce acum 204 CP și 500 Nm de cuplu (propulsorul anterior oferea 177 CP și 450 Nm). Toyota mai spune că, datorită unui sistem de răcire mai eficient, consumul de combustibil a fost redus cu 17%. De asemenea, motorul mai puternic a crescut capacitatea limită de tractare a unei remorci cu 300 kg: de la 2.800 la 3.100 kg.

Iar în habitaclu, principala noutate este sistemul multimedia similar cu cel montat pe Hilux. Este vorba despre un monitor de 8 inci, care adoptă butoane fizice și unele rotative pentru operabilitate comodă în toate condițiile de conducere. Sistemul multimedia îmbunătățit oferă software și răspuns pe ecran mai rapid. Suportă de asemenea interfeţele Apple CarPlay și Android Auto pentru integrarea smartphone-urilor.

Printre alte dotări noi introduse anunţă un sistem de camere pentru monitorizare la 360 de grade, senzori de parcare, hayon cu funcţie hands free, un încărcător wireless pentru telefoanele compatibile, complex Toyota Safety Sense cu sisteme precum Pre-Collision System, Dynamic Cruise Control sau Lane Departure Alert, etc.

Livrările de Toyota Fortuner facelift vor demara din august prin regiune.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/