(foto) Europeanul Ford Mondeo a intrat în istorie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

“Demisia” modelului european Mondeo nu a fost o surpriză: Ford a anunțat acest lucru acum un an, la sfârşit de martie 2021. Zis şi făcut, producția sa la uzina mărcii din Spania a fost întreruptă în ultimele zile ale lui martie 2022. 

Ciudat, dar serviciul de presă al Ford, de atunci şi până astăzi, încă nu a marcat în niciun fel acest eveniment. Doar câteva fotografii cu ultimul Mondeo au fost publicate pe o reţea de socializare de către unul dintre angajați. 

Astfel spus, cel mai nou exemplar va fi un break gri şi unul alb, care au părăsit uzina pe 4 aprilie.

Interesant este că Mondeo a fost scos din producție cu doar câteva luni înainte de a 30-a aniversare, prima generație fiind introdusă în noiembrie 1992! În toată această perioadă Mondeo-ul european a schimbat patru generații.

Modelul, cu numele de cod de fabrică CD391, a debutat în 2012 și a fost disponibil aproape global. Printre alte locaţii în care a fost produs s-a numărat SUA, Rusia și China.

Maşina în specificaţie americană, cunoscută sub denumirea Fusion, a fost scoasă din gamă încă în 2020, iar acum modelul european a devenit istorie, fără să se fi anunţat un succesor direct. Dar Mondeo va continua să existe doar în China: în ianuarie, un nou sedan de generația a cincea a fost prezentat acolo.

În ceea ce privește uzina Ford din Valencia, Spania. Renunţarea la Mondeo este doar începutul unei reduceri a programului de producție. În viitorul apropiat modelele Galaxy/S-Max și Transit/Tourneo Connect vor fi, de asemenea, eliminate de pe linii.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/