(video) Avanpremieră în China: Ford a arătat a cincea generaţie Mondeo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 20.01.2022) Interiorul este similar cu al lui Evos. Pe panoul frontal sunt instalate un panou de bord de 12.3 inci și un ecran tactil imens al sistemului multimedia Sync+ 2.0. 

Diagonala sa este de 27 de inci, lățimea sa de 1.1 metri, iar rezoluția este echivalentă cu standardul 4K. Afișajul poate fi ocupat complet de o aplicație (de exemplu, o hartă de navigaţie) sau împărțit în zone tematice. Sistemul acceptă servicii online și actualizări over-the-air. 

Pe al doilea rând există un spațiu de invidiat, iar în locul unui acoperiș panoramic sunt două secțiuni separate de sticlă.


(17.01.2022) În Statele Unite ale Americii Ford a abandonat sedanurile, iar producția europeanului Mondeo (Fusion, numit peste ocean) va fi oprită în luna martie a acestui an. Dar pentru China, gigantul auto a făcut o excepție: acolo Mondeo va rămâne, chiar şi în formatul obișnuit al unui sedan mare.

Pentru această piață a fost dezvoltat un nou Ford Mondeo de generația a cincea. În cadrul China Design Center din Shanghai, sedanul coupe a arătat limbajul de design pe care compania îl va folosi pentru produsele locale.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este construit după aceeași reţetă comună folosită în cazul modelelor Evos și Lincoln Zephyr. Toate trei au fost dezvoltate de centrul științific și tehnic chinez al companiei. Platforma cu tracțiune față îi este unificată cu Focus, dar întinsă și ranforsată, iar pe puntea din spate există o suspensie multi-link.
  • Mondeo a moștenit de la Evos o nouă identitate corporativă cu un design frontal cu două nivele. Faruri şi stopuri LED se vor oferi în echipare de bază. Acestea, împreună cu grila de radiator, pot întâmpina şoferul cu secvenţe luminoase şi mişcări ale “solzilor”.
  • Noul sedan este mai mare decât predecesorul său european. Lungimea a crescut până la 4.935 mm (plus 62 mm), lățimea – până la 1.875 mm (plus 23 mm), înălțimea – până la 1.500 mm (plus 30 mm). Ampatamentul este întins cu 95 mm (până la 2.945 mm).
  • Diametrul maxim al jantelor este de 19 inci. Printre alte caracteristici specifice se numără nişte mânere retractabile, elemente verticale în stopuri în stilul modelelor Mustang, o caroserie vopsită în două culori, etc. Se promite că va exista şi o echipare ST-Line (maşina roşie din imagini).
  • Se declară deocamdată un singur motor – un benzinar turbo EcoBoost de 2.0 litri (246 CP), cuplat la o cutie automată cu opt trepte. Despre eventuale versiuni hibride sau electrice nu se menționează nimic.

Noul Mondeo chinezesc trebuie să fie complet dezvăluit de Ford înainte de sfârșitul primului trimestru. Vehiculele vor fi produse de întreprinderea mixtă Changan Ford.

Până vor apărea imagini cu interiorul (deşi cel mai probabil este unificat cu al lui Evos) şi mai multe detalii, chiar acum câteva zile aceeaşi maşină a fost văzută la teste în Michigan, fiind chiar şi înmatriculată în SUA. Cu ce scop oare? Va fi noul Mondeo peste o vreme scos în afara Chinei?

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/