(video) Auto Guangzhou 2021: Premieră – Noul Lincoln Zephyr e un sedan cu monitor tactil de 1.1 metri lăţime în bord

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În SUA, marca Lincoln nu mai vinde sedanuri. Gama locală este compusă acum doar din crossovere și SUV-uri. Însă în China şi alte câteva ţări mai există o cerere pentru astfel de autoturisme, motiv pentru care există şi ofertă. 

Prin urmare, pentru piața locală deocamdată a fost dezvoltat noul sedan Lincoln Zephyr, care şi-a marcat premiera la Salonul Auto de la Guangzhou. Acesta a fost realizat rapid pe baza prototipului Zephyr Reflection, care a fost arătat în aprilie la Auto Shanghai 2021.

De notat că denumirea Zephyr este una istorică: aşa s-a numit cel mai tânăr model al companiei în perioada anilor 1936-1942. A revenit în gamă abia în 2005, dar deja în 2006 a fost redenumit în MKZ. Ar reieşi acum că modelul a ajuns la o a treia generaţie.

Caracteristici cheie:

  • Noul Zephyr a fost dezvoltat în principal de către forțele Centrului chinez de Știință și Tehnologie, deși cu implicarea specialiștilor din biroul californian al Ford. Este înrudit din punct de vedere tehnic cu noul Ford Evos. Platforma este unificată cu Focus, deși întinsă și ranforsată. Are un motor montat transversal, tracțiune față, suspensie McPherson în față și una multi-link în spate.
  • După dimensiune, noul venit se încadrează în aceeași clasă cu modele precum Lexus ES și Volvo S90: lungime – 4.982 mm, lățime – 1.865 mm, înălțime – .1485 mm, ampatament – 2.930 mm.
  • Există opţiunea alegerii unei specificaţii sportive, care include bare de protecţie şi jante diferite, alături de aplicaţii negre în locul celor cromate. Jantele pot măsura 18 sau 19 inci.
  • Interiorul sedanului este unificat cu al lui Ford Evos. Planşa de bord include un panou de instrumente de 12.3 inci, alături care, pe o lăţime de 1.1 metri, se întinde un impunător monitor tactil cu o diagonală de 27 inci şi rezoluţie 4K, care poate fi împărțit în zone tematice. Sistemul multimedia SYNC 4 are control vocal și capacitatea de a se actualiza “over the air”.
  • Conform tradiției mărcii Lincoln, nişte butoane de pe consola centrală sunt responsabile pentru controlul cutiei de viteze. Comenzile pentru sistemul de climatizare au fost coborâte pe tunelul central.
  • Alte caracteristici includ un volan cu două spiţe şi butoane tactile, iluminare ambientală conturată (128 de culori), un acoperiş cu două bucăţi de sticlă în locul unuia panoramic. Sistemul CoPilot-360 îndeplinește un al doilea nivel de autonomie în conducere.
  • Sub capotă există deocamdată un singur propulsor: un benzinar turbo EcoBoost de 2.0 litri (246 CP/376 Nm), cuplat la o cutie automată cu opt trepte. Poate face 0-100 km/h în 6.8 secunde.

Noul Zephyr este primul sedan Lincoln a cărui producție va fi stabilită în China, în cadrul întreprinderii comune Changan Ford. Vânzările vor începe în primul trimestru al anului 2022. Prețurile sunt deja cunoscute: de la 40 la 54 de mii de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/