Numărătoare inversă! Ford a anunţat data eliminării din producţie a modelului Mondeo

Ford a anunțat că va continua să investească într-un viitor electrificat pentru operațiunile sale din Valencia. Noul motor Duratec hybrid de 2.5 litri va fi construit la uzina sa de motoare din Spania de la sfârșitul anului 2022 și totodată Ford va crește și capacitatea de asamblare a bateriilor.

Încă un anunţ ar fi pregătirea pentru scoaterea din producţie a modelului Mondeo care este dedicat pentru Europa sau în specificație europeană (în China va continua să existe apropo)!

De la sfârșitul anului 2022, la fabrica din Valencia, în care s-au investit din 2011 şi până în prezent aproximativ trei miliarde de euro, se va produce motorul Duratec hybrid 2.5 litri ce echipează versiunea europeană Kuga PHEV, dar și celelalte versiuni Kuga, Galaxy și S-MAX Full Hybrid.

Motorul pe benzină cu ciclul Atkinson, de 2.5 litri este primul de acest tip produs de Ford în Europa și demonstrează importanța pe care o au vehiculele PHEV și full-hybrid în gama actuală și viitoare a vehiculelor Ford în Europa. Motorul Duratec hybrid 2.5 litri – care este produs în prezent la uzina Ford din Chihuahua, Mexic – va fi fabricat în Valencia alături de motoarele pe benzină EcoBoost de 2.0 și 2.3 litri, pentru care cererea de piață este considerabilă.

De asemenea, Ford a confirmat o investiție suplimentară de 5.2 milioane de euro pentru a sprijini capacitățile de asamblare a bateriilor la fabrica sa din Valencia, în urma unei investiții inițiale de 24 de milioane de Euro anunțată în ianuarie 2020. Instalația a început să funcționeze în septembrie anul trecut. Suplimentarea capacității de asamblare a bateriilor este necesară pentru a susține cererea crescută pentru producția de vehicule electrificate curente și viitoare.

La începutul acestui an, Ford a anunțat o investiție de cel puțin 22 de miliarde de dolari la nivel global în electrificare, aproape de două ori mai mult față de planurile de investiții anterioare ale companiei.

Compania a anunțat, de asemenea, o investiție de un miliard de dolari în Centrul de Electrificare din Köln, Germania, pentru fabricarea vehiculelor electrice, primul centru de acest fel al companiei, în Europa. Primul autovehicul Ford complet electric, produs în Europa, va fi produs la Köln în 2023, cu potențialul unui al doilea vehicul complet electric.

Până la jumătatea anului 2026, 100% din gama de vehicule Ford din Europa va fi cu zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, cu obiectivul de a atinge o gamă complet electrică până în 2030.

Pe măsură ce Ford evoluează spre un viitor complet electric pentru autovehiculele sale, preferințele consumatorilor europeni se schimbă. În 2020, 39% din vânzările de autovehicule Ford au fost reprezentate de SUV-uri și crossovere – în creștere cu 8 puncte procentuale față de 2019. Mai mult, clienții sunt mai încrezători în electrificare; peste 50% dintre proprietarii de Kuga au ales versiunea PHEV a modelului.

Ca urmare a acestor schimbări în preferințele clienților, Ford va elimina treptat modelul Mondeo la sfârșitul lunii martie a anului viitor! Celelalte vehicule mari crossover și multifuncționale ale Ford – Ford Galaxy cu șapte locuri și Ford S-MAX – vor continua să fie produse, versiuni hibride complete ale ambelor fiind lansate recent.

Introdus în 1993, Mondeo a fost primul autovehicul Ford considerat o mașină globală, menită să consolideze gama de modele Ford din întreaga lume. De la momentul lansării sale în Europa, unde a înlocuit Ford Sierra, vânzările Mondeo au ajuns până în prezent la aproximativ cinci milioane de unități.

Ford se angajează pe deplin să-și dezvolte gama de autovehicule în Europa și să-și consolideze poziția cu modele precum Kuga, Puma și Explorer PHEV. Compania introduce noi modele în Europa – începând cu noul Mustang Mach-E, complet electric și versiunea Mustang Mach-E GT care va fi lansată mai târziu în acest an – dar și cu primul său autoturism de volum, complet electric, care va fi lansat pe piață în 2023.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/