(video) Premieră: Noul Ford Kuga FHEV se prezintă în detalii cu 1000 de km autonomie

Noul Ford Kuga a fost arătat lumii în primele ore ale lunii aprilie din anul 2019 şi a fost anunţat cu trei motorizări hibride la alegere. După cum a promis, lansarea celei numite FHEV (Full Hybrid) a fost programată pentru 2020 şi acum producătorul vine cu detalii despre versiunea care se crede că va fi una dintre cele mai populare.

Caracteristici cheie:

  • Noul model Kuga a fost dezvoltat special pentru a încorpora un sistem de propulsie complet hibrid, benzină-electric, fără a face însă compromisuri în ceea ce privește pragmatismul și spațiul oferit de un SUV, cât și rafinamentul de la volan.
  • Posibilitatea de pornire silențioasă permite noului Kuga Hybrid să se deplaseze de pe loc folosind doar puterea electrică pentru o experiență la volan mult mai relaxantă, în special în scenarii de condus cotidiene, de tipul start-stop. Sistemul de propulsie hibrid complet sprijină conducerea pur electrică pentru perioade scurte de timp, eliminând în același timp, grija autonomiei.
  • Posibilitatea de a parcurge 1.000 de km cu un singur plin face din Kuga Hybrid o alternativă convingătoare pentru modelele diesel. Oferind un consum mixt de combustibil de 5.4 l/100 mm și emisii CO2 de la 125 g/km WLTP, alături de un rezervor de combustibil de 54 de litri, autonomia totală a noului Kuga Hybrid este mai mare cu 30% decât cea a versiunii Kuga Plug-In Hybrid, care oferă, însă, o autonomie pur electrică de până la 56 de kilometri în ciclu WLTP.
  • Având în vedere faptul că nu necesită o sursă externă de alimentare pentru a încărca bateria, Kuga Hybrid este o alegere atractivă pentru clienții care doresc un sistem de propulsie electrificat, dar care au acces limitat la soluții de încărcare acasă sau la locul de muncă, dar și pentru șoferii care doresc atât experiența unui autovehicul electrificat, cât și tracțiunea integrală inteligentă.
  • Bateria sa cu 60 de celule, de 1.1 kWh, folosește un sistem de răcire lichid care elimină necesitatea unui ventilator de răcire, contribuind la reducerea nivelurilor de zgomot pentru o experiență de condus mult mai rafinată. Răcirea optimizată permite, de asemenea, aranjarea celulelor bateriei într-un mod mai eficient care ajută la păstrarea spațiului din habitaclu. Ocupanții locului din față au la dispoziție un spațiu de mai bine de un metru la nivelul capului, iar în spatele scaunelor frontale este spațiu de încărcare de până la 1.481 litri.
  • În plus, un sistem de schimb de căldură a gazelor de eșapament ajută la aducerea mai rapidă a motorului la cea mai eficientă temperatură de funcționare, permițând modelului Kuga Hybrid să ofere posibilitatea de conducere în mod electric mult mai rapid după un start la rece, și ajutând încălzirea rapidă a cabinei pentru confortul pasagerilor. Performanța îmbunătățită a bateriei contribuie, de asemenea, la o capacitate de remorcare de până la 1.600 kg pentru varianta cu tracțiune față.
  • Grupul propulsor a lui Kuga Hybrid oferă un răspuns liniar la accelerație, în timp ce comută automat între puterea pur-electrică, hibridă și cea pe benzină. Cea mai recentă generație a transmisiei Ford este concepută special pentru a funcționa cu motorul pe benzină de 2.5 litri (cu ciclu Atkinson şi utilizarea unei tehnologii de încărcare regenerativă la frânare sau coborâre în pantă) – reglând fără probleme rapoartele pentru performanță optimă și eficiență a consumului de combustibil într-o serie de condiții de conducere. Cu 190 CP la activ, acceleraţia 0-100 km/h se face în 9.1 secunde pentru varianta cu tracțiune față.
  • Funcția de simulare a schimbării vitezelor pentru transmisia de tip serial-paralel – activată în modurile Normal sau Sport – reglează automat turația motorului pe măsură ce viteza vehiculului se modifică pentru a reduce efectul de tip “rubber band” asociat adesea cu transmisiile continuu-variabile.
  • Kuga Hybrid este disponibil pentru prima dată și cu funcția de tracțiune integrală inteligentă, care măsoară modul în care roțile mașinii aderă la suprafața carosabilului și poate regla livrarea de cuplu între roțile față și spate pentru mai multă siguranță pe șosea. Tehnologia are un impact minim asupra consumului de combustibil, iar posibilitate de deconectare a tracțiunii integrale susține în continuare eficiența optimă a consumului de combustibil, vehiculul revenind automat la tracțiunea față în condiții de conducere favorabile.
  • Kuga Hybrid este disponibil la comandă într-o gamă cuprinzătoare de variante, inclusiv Trend, Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X și Vignale, oferind o gamă largă de tehnologii de asistență pentru șofer și confort.
  • Încărcarea wireless face parte din echiparea standard, iar opțional, clienții mai au la dispoziție: sistemul de infotainment SYNC3, un ecran tactil central de 8 inci și un sistem audio premium B&O.
  • Tehnologiile disponibile de asistență a șoferului sunt concepute pentru a oferi o mai mare încredere la volan și pentru a face condusul o experiență mult mai puțin solicitantă. Acestea includ: Cruise Control Adaptiv cu Stop& Go, Recunoașterea semnelor de circulație și funcția Lane Centering. În plus, Active Park Assist 2 permite manevre de parcare complet automate prin simpla apăsare a unui buton.
    • Noul sistem de păstrare a benzii de circulație cu asistență pentru unghiul mort își face debutul la nivel global pe Kuga! Tehnologia opțională monitorizează unghiul mort al șoferului pentru vehiculele care se apropie din spate și poate aplica contra-direcție pentru a-l avertiza pe șofer și pentru a descuraja o manevră de schimbare a benzii de circulație dacă este detectată o potențială coliziune.
    • De asemenea, tot pe noul Ford Kuga va debuta și tehnologia opțională Intersection Assist care monitorizează potențialele coliziuni cu vehiculele care vin din față, de pe benzile paralele, și poate acționa automat frânele pentru a ajuta prevenirea sau atenuarea efectelor accidentelor în scenariile de trafic în care șoferul execută o manevră de virare la stânga, perpendiculară pe traficul din față.

Unul dintre cele 17 vehicule electrificate Ford care urmează să fie disponibile pentru clienții din Europa înainte de sfârșitul anului viitor, Kuga Hybrid este acum în producție la fabrica Ford din Valencia, Spania.

Sistemele avansate de baterii litiu-ion ale Kuga Hybrid sunt, de asemenea, asamblate la uzina din Valencia, după o investiție de 24 de milioane de euro într-o nouă linie de asamblare de ultimă generație pentru a sprijini strategia de electrificare asumată de Ford în Europa.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/