(video) Au început vânzările noului Xpeng P5. Este semnificativ mai ieftin decât Tesla Model 3

Brandul chinez Xpeng a dezvăluit detalii despre echipările şi preţurile sedanului său P5, prezentat la mijlocul lunii aprilie, care a început să fie comercializat acum sub titlul: prima mașină electrică din lume cu LiDAR-uri, produsă în serie.

Cel mai interesant este că în echipare de top, în China, modelul este mai ieftin decât versiunea de bază a principalului concurent de la Tesla – Model 3!

În total, Xpeng P5 are șase variante pe echipare pentru piața locală. Toate vor fi echipate cu un singur motor electric pe puntea din faţă, care produce 210 CP şi 310 Nm.

La alegere vor fi însă trei tipuri de baterii: LFP cu o capacitate de 55.9 kWh (autonomie de până la 460 km în ciclu NEDC), litiu-ion de 66.2 kWh (până la 550 km) şi litiu-ion de 71.4 kWh (până la 600 km).

De asemenea, gradul de echipamente electronic va diferit în funcţie de echipare. Dacă cea mai accesibilă versiune nu are deloc un sistem de conducere semi-autonom, atunci cea mai scumpă va primi cea mai recentă versiune a complexului XPILOT 3.5 (standard 3.0), care va include două LiDAR-uri capabile să detecteze obiecte la o distanță de până la 150 de metri.

Acestea, pe lângă alţi senzori, camere şi radare (32 componente în total), vor ajuta mașina electrică să navigheze mai bine în spațiu şi vor contribui la buna funcţionare a sistemului ce poate prelua în unele condiţii controlul deplin.

Prețul de start porneşte de la 157.900 de yuani ($24.495) şi ajunge până la maxim 223.900 de yuani ($34.734). Pentru comparaţie, preţul de start pentru Tesla Model 3 în China este de 251.000 de yuani ($38.938), iar autonomia versiunii de bază este de 468 km.

Livrările noului model P5 vor începe de la 15 octombrie. Producătorul îşi doreşte să vândă până la 10.000 de unităţi lunar.

Cmentariile sunt închise

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/