(video) Xpeng Motors îşi prezintă a treia maşină, menită să concureze direct cu bestsellerul Tesla

Xpeng Motors adaugă un un al treilea model de producție în gama sa – sedanul compact P5. Amintim că în vânzare are deja sedanul P7 şi crossoverul G3, toate trei fiind pur electromobile. Noutatea este numită un concurent direct pentru Tesla Model 3.

https://www.youtube.com/watch?v=p4hep1Qereg

Caracteristici cheie:

  • Producătorul numește noutatea un fastback pentru forma înclinată a acoperișului. Dispune de mânere retractabile la uşi, porturi de încărcare pe ambele părţi ale maşinii, precum şi faruri/stopuri full LED, conectate prin benzi luminoase, care formează şi semnătura mărcii.
  • P5 are o lungime de 4.808 mm, iar ampatamentul îi este de 2.768 mm. Pentru comparaţie Tesla Model 3 are 4.694 şi 2.875 mm respectiv. Portbagajul are un volum de 450 de litri. În lăţime măsoară 1.840 mm. Jantele pot fi de 17 şi 18 inci.
  • Are un coeficient aerodinamic scăzut de 0.223 Cd.
  • Habitaclul are un design minimalist şi în acelaşi timp atrăgător. Planşa de bord include un cockpit digital, cu un monitor de 12.3 inci în spatele volanului pe post de panou de bord, iar toată consola centrală este ocupată de un ecran tactil vertical de 15.6 inci pe care rulează sistemul Xmart OS 3.0 cu funcţie de actualizări online (OTA).
  • Printre opţiunile anunţate se numără un mic frigider încorporat, un acoperiş panoramic de 1.493 m2, parfum pentru cabină, o cheie digitală care va funcționa chiar și cu o baterie descărcată a smartphone-ului, iar scaunele frontale (pot avea tapiţerie Nappa şi reglaje electrice) pot fi înclinate complet. Încă o dotare interesantă ar fi un proiector, care, în combinaţie cu un ecran, poate transforma habitaclul într-un cinematograf!
  • Xpeng P5 are şi abilități avansate de conducere autonomă. Cu ajutorul a două LiDARe frontale integrate estetic în bara de protecţie, mașina este capabilă să recunoască pietoni și bicicliști, să nu mai vorbim de alte vehicule, dar şi distanţa până la toate (monitorizează totul până la 150 de metri în faţă şi într-un unghi de 150 de grade).
  • Printre alte componente ale sistemului (32 în total) se numără 12 senzori cu ultrasunete, cinci radare cu unde milimetrice și tocmai 13 camere de înaltă rezoluție! Compania chineză numește sistemul XPILOT 3.5 (opţional) cel mai avansat dintre cele pe care le au mașinile produse în masă. De procesare se ocupă cipul Qualcomm Snapdragon SA8155P.
  • Sistemul de pilotare semi automatizată (nivel 3) îi va permite sedanului electric să ruleze în mod autonom nu numai pe autostrăzi, dar şi pe străzi urbane, și chiar pe înserate sau pe timp de vreme rea (plus să parcheze automat). Complexul Navigation Guided Pilot este poziționat ca fiind cel mai avansat sistem utilizat pe mașinile de producție.
  • Standard însă se va oferi sistemul XPilot 3.0 fără LiDAR-uri şi doar cu un cruise control adaptiv, printre alte funcţionalităţi.
  • Se anunţă şi o funcţie specială de conectare a dronelor şi de control a acestora prin intermediul comenzilor din maşină.
  • Platforma-i este unificată cu cea a modelului G3, având respectiv tracţiune faţă şi o suspensie posterioară semi dependentă.
  • Xpeng P5 este echipat cu un motor electric ce oferă 211 CP și 310 Nm. Dar există trei opțiuni de baterie: LFP cu o capacitate de 55.9 kWh (autonomie de până la 460 km în ciclu NEDC), litiu-ion de 66.2 kWh (până la 550 km) şi litiu-ion de 71.4 kWh (până la 600 km).

Maşina va fi arătată în premieră publică la Shanghai Motor Show, primul salon auto internaţional de anvergură care se organizează în acest an începând cu 19 aprilie. Preţul de start îi este de puţin peste 25.000 de dolari SUA.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=u289IK71gGY
https://youtu.be/cj-aVsX2EV4
https://youtu.be/_wRVosq81lY

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/