Tesla de 23000 de euro apare în Europa în 2023

Tesla va începe să își vândă cel mai accesibil vehicul electric din Europa în 2023. Autocar scrie că noutatea se va numi probabil Model 2, iar principalul său concurent va fi Volkswagen ID.3!

Prețul mașinii electrice va începe de la aproximativ 23.000 de euro, de două ori mai ieftin decât al unui Model 3 în Germania. Costul redus va fi asigurat în mare măsură datorită bateriilor revoluţionare.

Noul tip de baterie, la care compania lucrează în prezent, ar trebui să reducă în jumătate costul său de fabricație, oferind în același timp o capacitate de cinci ori mai eficientă de stocare a energiei și o creștere a autonomiei în medie cu 16%.

Astfel spus, viitoarea mașină electrică va fi cea mai accesibilă din gamă, de două ori mai ieftină decât o Tesla Model 3 de bază, care acum costă în Germania în jur de 40.000 de euro cu TVA şi eco bonus inclus.

Compania ar putea începe să producă acest tip nou de baterie din 2022. Conform Autocar, autonomia viitorului Model 2 ar putea varia între 400 şi 560 de km dacă o va avea la bord, ceea ce ar fi comparabil cu autonomia unui Model 3.

Însă special pentru piaţa europeană s-ar putea crea şi o versiune deosebit de accesibilă, cu o baterie compactă, concepută pentru “parcursul zilnic mediu al unui şofer european” – 200-250 de km autonomie. Pretinsul hatchback va fi produs şi la fabrica germană a companiei, aflată acum în proces de construcţie.

Amintim că mai devreme au apărut informaţii că şi întreprinderea Tesla din Shanghai se va angaja în producția unei mașini electrice accesibile. Dezvoltarea sa este realizată de ingineri locali, dar modelul în sine va deveni unul global. Iar în septembrie 2020 însuşi Elon Musk a dezvăluit că în pregătiri se află un electromobil accesibil de 25.000 de dolari.

Vezi şi: (foto) Tesla va încerca să facă un MPV sau microbuz cu, în teorie, o autonomie fără sfârșit

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/