(foto) Tesla va încerca să facă un MPV sau microbuz cu, în teorie, o autonomie fără sfârșit

Elon Musk, care a confirmat încă o dată planurile Tesla de a lansa un monovolum sau microbuz electric, numit preliminar Minibus, a vorbit despre o posibilă caracteristică a vehiculului.

Într-o discuţie recentă cu Joe Rogan, el a sugerat că zona acoperișului mașinii ar permite instalarea de panouri solare suficient de mari și că energia produsă prin intermediul lor ar fi suficientă pentru reîncărcarea constantă.

Producătorii de automobile de pe glob au folosit această soluţie în mai multe proiecte proprii, dar numai ca sursă de energie pentru a opera, de exemplu, controlul climatizării şi martori luminoşi de la bord când motorul cu ardere internă se deconectează în timpul opririlor la semafoare.

Panourile de pe acoperișul plat şi mare, produse in-house la fabrica Tesla din statul New York, ar putea fi suficiente pentru a completa autonomia monovolumului cu minim 50 de km pe zi, a spus Musk.

El a sugerat, de asemenea, că atunci când sunt maşinile sunt parcate, panourile s-ar putea desfășura în afara gabaritelor sale, formând simultan un fel de baldachin pe ambele părți pentru a le ţine astfel la umbră și a le tripla puterea de încărcare.

Teoretic, în anumite condiții de utilizare a acestui vehicul, el se va putea descurca fără alte surse de energie. “Chiar dacă va veni şi Apocalipsa”, a glumit Musk.

În ianuarie, șeful Tesla a reiterat că consideră absolut realist să construiască un monovolum sau un microbuz electric în viitor. Cu toate acestea, acest lucru depinde în mod direct de volumul de producție a bateriilor, care încă nu sunt suficiente pentru modelele deja dezvoltate.

Pentru noul produs, Tesla se va folosi ori de un şasiu nou, ori cel de la Model X, ori o variantă scurtată şi modificată de la Cybertruck.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/