(video) Jay Leno a încercat noul Tesla Cybertruck. Vezi ce l-a întrebat pe Elon Musk în drum

Colecţionarul american şi realizatorul TV Jay Leno a vizitat studioul de design al Tesla, care se găseşte pe acelaşi teritoriu cu sediul SpaceX din Hawthorne, California, unde a testat prototipul lui Tesla Cybertruck. Reportajul televizat a fost filmat încă în ianuarie, dar abia recent a fost făcut public la postul CNBC.

Jay Leno a fost surprins de aspectul futurist al mașinii, care impresionează chiar mai mult atunci când îl vezi în realitate, alături de tine, mai degrabă decât pe fotografii sau imagini render.

Prezentatorul a mai fost impresionat de funcționalitatea produsului futurist dezvoltat, în special de bena tipică unui pickup, dar care, pe Cybertruck, are drept capac o roletă retractabilă electric, care mai poate rezista unei greutăţi mari. Asta a demonstrat însuşi Elon Musk când s-a urcat pe ea.

Miliardarul s-a lăudat, de asemenea, cu a sa caroserie făcută din oțel de înaltă rezistență, parbrizul înclinat de dimensiuni generoase, dar şi cu proprietăţile anti glonţ pe care le are structura maşinii, pentru instalarea cărora nu s-a găsit niciun motiv aparent, dar care ar trebuie să fie prezente pentru să “sună cool”.

Potrivit lui Elon Musk, pickup-ul de serie ar trebui să încapă într-un garaj obișnuit, ceea ce dă de înţeles că autovehiculul va suporta careva modificări. Dacă se va schimba cumva şi designul unghiular nu se cunoaşte, însă anterior pe seama acestuia s-au format critici precum că ar pune într-un pericol şi mai mare vieţile pietonilor în cazul unui accident.

https://autoblog.md/de-ce-tesla-cybertruck-nu-va-putea-fi-certificat-in-europa-in-forma-in-care-este-si-de-ce-nu-are-oglinzi-exterioare/

În timpul călătoriei, Musk l-a invitat pe Leno să meargă şi prin tunelul săpat şi construit de o altă companie de-a sa, în scopuri experimentale, în apropiere de Los Angeles. În urmă cu câțiva ani, proiectul Boring Company s-a oferit voluntar să ajute orașul să prevină un potenţial colaps în transporturi, iar Musk a prezentat ideea inginerilor săi cu fanfară.

Vorbind cu prezentatorul, care a condus Cybertruck-ul prin tunel, Musk a mai remarcat că tunelurile subterane sunt mult mai sigure decât autostrăzile terestre: în ele se pot aștepta, de exemplu, un cutremur, dacă sunt suficient de adânci. “Un cutremur este o undă care trece peste suprafața Pământului. Dvs la sigur nu veţi alege să fiţi pe o navă în timpul unei furtuni, când se poate aştepta sfârşitul intemperiei sub apă şi într-un submarin”, a explicat Musk.

Ajuns la celălalt capăt al tunelului, pickup-ul electric a fost ridicat din nou la suprafaţă printr-un lift special. Musk a spus că, în viitor, atunci când o Tesla va intra în tunel va trece automat la modul de pilotare automată.

Amintim că noul Tesla Cybertruck a fost prezentat lumii în ziua de 22 noiembrie 2019. Primele maşini de serie sunt programate să fie livrate clienţilor până la sfârșitul anului 2021, asta dacă planurile nu se vor schimba din nou, cum obişnuieşte să facă cam des Tesla.

Versiunea cea mai accesibilă va costa 39.990 dolari. Dacă este să credem cifrelor neoficiale, numărul de precomenzi cu depozit rambursabil de 1.000 de dolari a depăşit deja 700.000 de vehicule!

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/fenomenul-tesla-cate-cybertruck-uri-au-fost-vandute-in-primele-24-de-ore/
https://autoblog.md/video-pick-up-ul-electric-al-celor-de-la-rivian-se-va-putea-intoarce-pe-loc-exact-ca-un-tanc/

Cmentariile sunt închise