(video) O întrecere cu două Tesla a demonstrat avantajul tunelelor construite de firma lui Elon Musk

The Boring Company, compania fondată de Elon Musk, care se ocupă de săparea şi construcția de tunele, ne arată într-un nou filmuleţ avantajele noului sistem de transport subteran pe care afaceristul american îl aduce de câţiva ani tot mai aproape de realitate.

Doi conducători de Tesla Model 3 au concurat între ei pentru a se afla care ajunge mai rapid la destinaţie. În timp ce o maşină a fost condusă prin condiţii normale de exploatare (prin trafic), cealaltă a coborât printr-un ascensor spre un astfel de tunel.

Vezi şi: (video) EXCLUSIV! Un cuplu de moldoveni din Olanda şi-a primit electromobilul Tesla după 3 ani de aşteptare. Prima experienţă

Electromobilul ajuns în tunel a fost pus să ruleze cu sistemul de pilotare automată activat, dezvoltând pe cea mai dreaptă secţiune viteza maximă limitată local – 204 km/h. De cealaltă parte, conducătorului celuilalt Model 3 a fost capabil să accelereze doar până la 71 de km/h. Ca rezultat, primul a ajuns la destinaţie în doar un minut şi 36 de secunde, iar al doilea în aproximativ cinci minute!

Şi asta s-a putut realiza cu încă o menţiune importantă: maşina care a participat la experiment şi s-a mişcat pe sub pământ nu a utilizat role speciale retractabile pentru a se lipi de pereţii tunelului, ci doar un drum bine asfaltat şi marcat pe margini.

Amintim că ideea companiei lui Musk este de construi reţele de tunele de mare viteză între oraşele mari, folosind utilaje de foraj Godot. Din locaţii speciale, un utilizator care îşi doreşte să ajungă de la A la B mai rapid, va trebui doar să intre cu automobilul cu extensii retractabile pe o platformă, care ulterior va coborî în tunelul cu un diametru de 3.65 metri şi îl va lansa pe o infrastructură compatibilă cu extensiile anterior menţionate, pentru a putea dezvolta viteze de până la 250 de km/h în maximă siguranţă.

Vezi şi: (video) Elon Musk a deschis primul tunel rutier demonstrativ sub Los Angeles

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/