(video) Premieră: Noul Ford Explorer facelift pentru America nu are interiorul modelului chinez

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Crossoverul mare Ford Explorer, cel mai bine vândut SUV al mărcii peste ocean, a debutat într-a șasea generație în urmă cu cinci ani. Un facelift l-a primit în 2022, însă acesta fusese valabil doar pentru piața chineză. Și abia acum un Explorer actualizat a debutat în America, însă mașina diferă semnificativ de cea care este mai impresionantă, la care au acces consumatorii chinezi

Caracteristici cheie:

  • O abordare unificată a actualizării poate fi urmărită numai în partea frontală: similare cu ale modelului chinez sunt farurile și forma grilei radiatorului. Însă structura grilei radiatorului variază în funcție de echipare: Active și Platinum au un design, ST-Line și ST un altul.
  • Noile bare de protecție au materiale elemente plastice mai stricte să spunem așa. Stopurile au primit secțiuni suplimentare pe hayonul cu formă modificată. Există la alegere o gamă variată de jante cu mărimi cuprinse între 18-21 inchi.
    • Pentru mașinile în echipare ST-Line și ST este disponibilă o combinație de culori dublu-ton, cu un acoperiș negru.
  • În cabină, Explorerul american a primit o planșă de bord complet nouă, însă nu este cea cu monitor 4K lat pe care o are modelul chinez. Caracteristica sa principală este un raft cu încărcător wireless care trage vizual consola centrală în spate.
    • Deasupra acestuia se află monitorul noului sistem multimedia Digital Experience (13.2 inchi). În plus față de capacitatea de actualizări OTA și suportul Apple CarPlay/Android Auto, sistemul multimedia are o nouă interfață cu servicii Google/Amazon încorporate și capacitatea de a instala aplicații terțe, inclusiv de streaming video, social media și chiar jocuri, dar toate pot fi accesate numai când mașina e parcată. Monitorul din spatele volanului are 12.3 inchi.
    • A mai apărut o iluminare ambientală de contur cu șapte culori la alegere.
    • Pentru prima dată, proprietarii de Explorer ST-Line, ST și Platinum se vor putea bucura de un sistem BlueCruise pentru condus autonom pe autostrăzi, deși valabil doar prin abonament (90 de zile gratuit).
    • Interiorul reproiectat mai atrage atenția cu detalii fine, suprafețe și culori, inclusiv noi suprafețe moi la atingere, înfășurate și cusute pe consola centrală, panourile ușilor și tabloul de bord reproiectat, precum și materialul de scaune sintetic de calitate premium ActiveX disponibil. Accentele de plasă argintie sporesc senzația premium.
    • Există porturi USB (opt) pentru a încărca dispozitivele mobile pe toate cele până la trei rânduri de scaune.
  • Echipamentul de bază a fost extins semnificativ și include: comenzi electrice pentru scaunul șoferului (în zece direcții) și pentru al pasagerului din dreapta (în patru direcții), ambele încălzite; panou de bord digital (12.3 inchi); sistemul multimedia Digital Experience (despre care vă vom povesti în detalii separat); Apple CarPlay și Android Auto wireless; Alexa Built-in; trei prize de 12V; Ford Co-Pilot360™ Assist+; modem 5G FordPass Connect; Class III Trailer Tow Package; hayon electric; faruri LED, etc.
    • În funcție de pachetul opțional se pot adăuga: scaune încălzite pe al doilea rând, volan încălzit, piele premium cu matlasare, jante din aluminiu, scaune reglabile electric pe al treilea rând, ștergătoare cu senzor de ploaie, frâne de performanță, etc.
  • La capitolul tehnic:
    • Un sistem AWD este opțional, chiar și în combinație cu echiparea de top Platinum.
    • Echiparea off-road Timberline și cea luxoasă King Ranch au fost excluse din gamă din lipsa cererii.
    • Motoarele la alegere sunt fără modificări: un benzinar turbo cu patru cilindri și volum de 2.3 litri (304 CP/420 Nm) sau un V6 biturbo de 3.0 litri (410 CP/563 Nm). Cutia de viteze este fără alternative una automată cu 10 trepte, recalibrată.
    • Versiunile hibride vor fi actualizate la o dată ulterioară.

Prețul modelului de bază, Explorer Active, este de 41.220 de dolari, cu 2.120 mai mult decât anterior. Un Explorer standard mai ieftin și echiparea XLT nu mai sunt oferite. Startul vânzărilor va fi dat în al doilea trimestru al acestui an.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2024/02/2025-Ford-Explorer-Tech-Specs.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise