(foto) O maşină de poliţie a lovit un pieton pe trecere. Internauţii sunt revoltaţi de explicaţia autorităţilor

O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită de o maşină a unui echipaj de poliţie INSP, în văzul mai multor martori. S-a întâmplat în această după amiază pe strada Calea Ieşilor din Chişinău.

FOTO: facebook.com/INP

Potrivit informațiilor disponibile, echipajul mergea la o chemare, având girofarul și semnalul sonor inclus, însă din neatenție a accidentat o femeie care traversa strada regulamentar, pe trecere. Explicaţia în cauză a fost comunicată pentru deschide.md de către însuşi şeful-adjunct al INSP, Alexei Grosu.

În urma traumelor primite, victima de 47 de ani a fost transportată la Institutul de Medicină Urgentă pentru îngrijiri medicale. Solicitat telefonic de tv8.md, directorul spitalului, Mihai Ciocanu, a spus că femeia s-a ales cu o fractură la piciorul stâng.

În acest caz urmează deschisă o anchetă de serviciu pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care s-a produs accidentul. Poliţistul de la volanul maşinii riscă o sancţiune stabilită în baza gravității traumatismelor suportate de victimă.

Cercetând mai multe portaluri de ştiri care au publicat mai devreme informaţia şi analizând comentariile internauţilor, am putut identifica un val uriaş de furie generat atât de situaţie, cât şi de explicaţia autorităţilor.

Multora încă nu le vine să creadă cum s-a putut întâmpla una ca asta, reieşind din faptul că girofarul şi sirena ar fi fost incluse (mulţi însă nu cred asta, ori acestea ar fi fost incluse exact înainte de trecerea pentru pietoni, ori după momentul impactului).

Mai mult, membrii comunității virtuale se arată indignaţi de exemplul dat de poliţie în vederea respectării ordinii publice şi siguranţei în trafic, unii arătând şi cu degetul că angajaţii instituţiilor de stat înşişi încalcă regulile în baza cărora sunt sancţionaţi şoferi de rând.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-soferi-care-trec-la-rosu-fara-nicio-sfiala-iata-una-dintre-cele-mai-periculoase-treceri-pentru-pietoni-din-chisinau/

https://autoblog.md/video-accidentul-zilei-o-masina-inp-a-intrat-in-alta-care-valoreaza-cat-cel-putin-cinci-de-ale-politiei/

Cmentariile sunt închise