(foto) Cum decurg lucrările la podul din strada Mihai Viteazul. Iată ce se face sub el

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul Proiectului de reabilitare a podului rutier de pe str. Mihai Viteazul, în prezent se intervine pe partea inferioară a obiectivului, la consolidarea coloanelor. În același timp, pe partea superioară sunt executate lucrări de strămutare temporară a pilonilor rețelei de contact a RTEC.

Evoluţia lucrărilor de reparaţie a podului:

  • fortificarea pilelor prin săpături de 2-3 m în fundația acestora;
  • curățarea stratului de beton degradat de pe console, pregătindu-le pentru montarea cofrajului;
  • montarea armăturii;
  • acoperirea cu soluție specială pentru aderarea betonului;
  • turnarea betonului;
  • hidroizolarea pilelor cu emulsie bituminoasă.

Ulterior, vor fi reparate toate elementele vechi ale căii podului. Învelișul asfaltic de pe toată suprafața podului, hidroizolarea cu straturile de protecție și egalizare, elementele rosturilor de dilatație, parapetul pietonal, îmbrăcămintea asfaltică de pe trotuar și blocurile de trotuar vor fi înlăturate până la grinzile suprastructurii. Grinzile vor fi reparate sau înlocuite, la necesitate.

Totodată, va fi reabilitat sistemul de iluminat stradal și reparată în totalitate rețeaua de contact a RTEC.

Pentru aceste lucrări, din bugetul municipal au fost alocați 108 milioane lei, iar Proiectul de reabilitare a podului urmează a fi executat în termen de 26 luni, conform contractului de execuție. Agentul economic care execută lucrările a fost selectat în bază de concurs: un consorțiu format din Compania „Gran But Service” din Ucraina, sucursala Vulcănești, compania „Genesis International” SRL și „Compania Electrică” SRL.

Podul rutier de pe str. Mihai Viteazul este o magistrală de interes sectorial, cu şase benzi de circulație și două trotuare pietonale, având o lungime totală de 300 metri și lățimea de 26 metri, cu nouă deschideri (grinzi) a câte 33 metri fiecare.

De la darea în exploatare în anul 1974, podul nu a fost supus reparaților complexe niciodată. În această perioadă, obiectivul a fost doar întreținut de către Î.M. Regia „Exdrupo”, prin lucrări de reparații curente parțiale la suprastructura podului: frezarea cu înlocuirea betonului asfaltic uzat, intervenții la rosturile de dilatare și mentenanța parapetelor pietonale și de siguranță.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/