(video) Şoferi care trec la roşu fără nicio sfială. Iată una dintre cele mai periculoase treceri pentru pietoni din Chişinău

Un cititor AutoBlog.MD a decis să atragă atenţia, inclusiv a autorităţilor, asupra faptului că unele treceri pentru pietoni din capitală continuă a fi nesecurizate complet şi ele vor fi astfel oricâte eforturi nu ar depune autorităţile pentru a modifica infrastructura. O mare parte din eforturile de a le face sigure le poartă însăşi conducătorii auto, însă din păcate nu toţi gândesc aşa sau se gândesc la asta.

Una dintre aceste treceri pentru pietoni se află pe strada Petricani. Deşi este afişată clar o culoare roşie în semafoare, mai mulţi şoferi tind fie să evite intenţionat linia stop pentru care s-au irosit bani pentru ca să fie aplicată (în caz că nu exista, cineva tot urma să fie nemulţumit) şi să oprească chiar în faţa marcajului trecerii, fie pur şi simplu să treacă la semnalul de interzicere a semaforului nu numai când există un flux mare de pietoni care aşteaptă permisiunea de a trece strada, ori trafic lent, ci şi atunci când doresc, asta pentru că nimeni nu le poate spune nimic.

Interesant, dacă ar fi de instalat câteva camere ascunse care ar genera amenzi pentru fiecare trecere la roşu a automobiliştilor, care ar fi numărul acestora lunar?..

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi:

https://autoblog.md/studiu-cu-cat-este-mai-scumpa-masina-cu-atat-mai-rar-soferul-cedeaza-trecerea-pietonilor/

Cmentariile sunt închise