Doliu în Japonia. A decedat Tatsuro Toyoda, fostul preşedinte Toyota

Doliu în Japonia. Recent a devenit cunoscută vestea despre moartea fostului președinte al corporaţiei Toyota – Tatsuro Toyoda, fratele lui Shoichiro Toyoda care mai trăieşte şi fiul lui Kiichiro Toyoda, cel care a creat TMC.

Tatsuro Toyoda s-a stins din viaţă la 30 decembrie 2017, la vârsta de 88 de ani, din cauza pneumoniei. O ceremonie funerară privată a avut loc doar într-un cerc restrâns de persoane.

După cum am menţionat, Tatsuro Toyoda a fost fiul fondatorului Toyota – Kiichiro Toyoda. El a jucat un rol important în expansiunea internațională a companiei pe parcursul anilor 80 și 90 ai secolului trecut, fiind în fruntea gigantului auto japonez între anii 1992-1995.

Tatsuro Toyoda a părăsit postul de președinte al Toyota după 3 ani de la numirea sa în această funcție. În scurt timp s-a căsătorit cu soţia sa Ayako, fiind împreună până la sfârşitul anului trecut.

FOTO: alfavita.gr

Printre alte posturi cheie pe care le-a deținut în timpul carierei sale a fost şi cel de președinte al producătorului american de mașini NUMMI. Această întreprindere a deschis calea pentru investițiile ulterioare ale Toyota în propriile sale firme de asamblare și de producție a unor componente din SUA. În prezent, acolo există 10 firme de producție care aparţin corporației japoneze.

În scurt timp Toyota Motor Corporation va anunţa o zi de comemorare publică a fostului om de afaceri.

Vezi şi: S-a stins din viaţă la vârsta de 95 de ani părintele maşinilor Mazda cu motoare rotative

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/