(video) Cum s-a născut noul KIA XCeed? Designerii europeni fac nişte dezvăluiri

KIA Motors a dezvăluit istoria dezvoltării noului crossover urban XCeed. Într-un scurt videoclip publicat astăzi, membri ai echipei europene de design explică modul în care a apărut pentru prima dată noul model.

KIA XCeed este cel mai recent model care se alătură familiei Ceed, alături de hatchback-ul în cinci uși Ceed, de Ceed Sportswagon și de ProCeed. Povestea completă a evoluției celei de a treia generații a modelului Ceed va fi dezvăluită într-o broșură în ediție limitată, care urmează a fi lansată în cursul acestui an și va include modul în care s-au născut noile modele KIA XCeed și ProCeed.

Gregory Guillaume, Vice Președinte de Design al KIA Motors Europe, a supervizat designul noii familii Ceed, un proces în care a fost luată în considerare o întreagă gamă de opțiuni pentru înlocuirea modelului hatchback anterior în trei uși – pro_cee’d.

„În timpul proiectării viitorului ProCeed, am realizat că ar putea exista al patrulea tip de caroserie în gama Ceed. Astfel a apărut KIA XCeed. Frumusețea proiectului a constat în faptul că, inițial, nu ne-am gândit să dezvoltăm un crossover”, a spus Guillaume.

Cu un design stilat, expresiv și modern, noul KIA XCeed reprezintă o alternativă sportivă pentru SUV-urile tradiționale. Noul XCeed are un aspect mai atletic decât rivalii săi de dimensiuni mai mari, în timp ce oferă ceva diferit față de celelalte modele ale gamei Ceed. Singurele elemente ale caroseriei împrumutate de la fratele său hatchback în cinci uși sunt ușile din față.

“Odată cu noua familie Ceed, am reușit să creăm patru automobile diferite care acoperă fiecare un anumit tip de nevoi. Niciunul dintre ele nu se aseamănă, iar KIA XCeed are o postură total diferită față de frații săi”, a explicat Laurent Boulay, Manager General pentru Design Exterior al KIA Motors Europe.

În schimb, silueta coborâtă a plafonului și unghiul hayonului, de tip fastback, imprimă un aspect asemănător unui coupe, completat de o capotă relativ lungă. În timp ce ampatamentul rămâne la fel ca al celorlalte modele ale gamei Ceed (2.650 mm), consolele frontală și posterioară sunt extinse față de modelul hatchback în cinci uși cu 25 mm în față (la 905 mm) și 60 mm în spate (la 840 mm).

Un hayon proiectat în unghi ascuțit, de tip fastback și o punte spate mai înaltă cu 60 mm decât a hatchback-ului Ceed în cinci uși contribuie la amplificarea aspectului estetic al crossover-ului.

Garda la sol mai mare și caroseria înălțată accentuează aspectul robust care atrage cumpărătorii celorlalte modele SUV din portofoliul KIA. Garda la sol a modelului XCeed este de 172 mm când rulează pe jantele de 16 inci și 184 mm când rulează pe jantele de 18 inci, reprezentând o creștere cu până la 42 mm față de hatchback-ul Ceed.

Aripile roților, ornamentele laterale și șinele argintii de pe plafon oferă automobilului o prezență mai dură, asemănătoare SUV-urilor, ornamentul metalic din bara spate accentuând acest efect.

“Are o poziție de rulare ridicată, dar nu este un SUV. Este un automobil cu o poziție mai înaltă a scaunelor, dar este mai mult orientat către un coupe. Este o soluție pentru cei care nu doresc un SUV mai mare și mai impunător, mai ales în oraș”, a adăugat Boulay.

Aceeași atitudine a contribuit la dezvoltarea interiorului modelului XCeed. Dispunând de aceeași arhitectură modernă a habitaclului ca și frații săi Ceed și ProCeed, noul model păstrează consola centrală orientată către șofer. Totuși, cu o poziție a șezutului mai coborâtă decât a unui SUV și cu o gardă la sol înălțată față de un hatchback convențional, KIA XCeed oferă șoferilor o poziție de condus mai sportivă ce permite o mai bună vizibilitate a drumului.

„Cred că șoferii se vor bucura de noul KIA XCeed. Oferă șoferilor un caracter sportiv, combinat cu poziția de condus înălțată a unui crossover, astfel că aceștia se pot bucura de tot ce este mai bun din ambele lumi”, a declarat adaugă Ralph Kluge, şeful departamentului de Design Interior, care a conceput și coordonat interiorul noii game Ceed.

Un sistem de infotainment cu ecran touchscreen de mari dimensiuni, “plutitor”, se află în centru planșei de bord, în timp ce partea îngustă a panoului de comenzi oferă un set de butoane cu contact tactil pentru controlul volumului audio, încălzire și ventilație. Cu formă și cu funcționalități cu ergonomie sporită, aceste butoane au fost proiectate pentru a le permite șoferilor să facă schimbări rapide în mediul ambiant al habitaclului, fără a ridica privirea de la drum mai mult decât este necesar.

Pentru noul KIA XCeed, compania a introdus primul său panou de bord complet digital, cu un display de înaltă rezoluție de 12.3 inci, care oferă o claritate mult mai bună a informațiilor oferite șoferilor. O altă funcționalitate oferită în premieră în gama Ceed, este noul sistem de infotainment cu touchscreen de 10.25 inci care include sistemul de navigație și UVO Connect.

“Panoul de bord digital și ecranul central mare al modelului XCeed aduc gama Ceed în lumea modernă. Împreună, aceste funcționalități permit o prezentare mai reală și vibrantă a informațiilor pentru șofer și pasageri, completând caracterul tânăr, orientat către șofer al automobilului”, adaugă Kluge.

Culorile exteriorului joacă un rol important în evidențierea a tot ce este mai bun în designul noului KIA XCeed. Ca și frații săi, noul sosit va fi disponibil cu până la 12 culori exterioare diferite. Însă noua nuanță vibrantă Quantum Yellow este disponibilă exclusiv pentru noul crossover.

Barbara Scheffler, Director de Design pentru Culori și Echipare al KIA Motors Europe, spune:

“Pentru mine, este important să oferim ceea ce alți producători nu îndrăznesc să ofere. În timp ce alțe mărci sunt văzute ca fiind mai conservatoare, ”puterea de a surprinde” KIA deschide calea posibilităților pentru noi, cu culori proaspete, inedite. Nuanța Quantum Yellow este alegerea perfectă. Poate fi culoarea ideală pentru un familist tânăr, care își dorește un automobil cu aspect sportiv, sau pentru o doamnă de succes, independentă, care vrea să iasă în evidență și să fie remarcată”.

De asemenea, unic pentru modelul XCeed este noul pachet de culoare pentru interior, cu tapițerie neagră în contrast cu cusăturile de culoare galbenă ale scaunelor și ușilor și cu un mix de elemente de culoare negru lucios și galben metalic prezente în tot habitaclul.

„Nu este un lucru care să aibă legătură cu vârsta”, adaugă Scheffler. „Este pentru clienții care au încă inima tânără, indiferent de vârsta și poziția lor socială.”

Proiectat, dezvoltat și produs în Europa, noul KIA XCeed va fi comercializat pe continentul nostru începând din al treilea trimestru al anului 2019.

Vezi şi: (video) Noul KIA Seltos poate avea şi tracţiune integrală! Vezi detalii despre model şi cum arată la interior

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/