(foto) PARIS 2018: Premieră europeană – Noile KIA Ceed GT Line şi KIA Ceed SW GT Line

KIA a prezentat la Salonul Auto de la Paris noua generaţie a modelului Ceed în specificaţie GT Line. Noua linie preia repere de design de la modelul Ceed GT și va fi comercializată în Europa, pe maşini atât în caroserie hatchback, cât şi break, în primul trimestru al lui 2019.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noua generaţie KIA Ceed – toate detaliile

Exteriorul unui Ceed GT Line introduce o serie de caracteristici distincte modelului pur GT. Acestea includ o grilă a radiatorului cu plasă neagră lucioasă şi margini din crom satinat, jante unice de 17 sau opţionale de 18 inci, alături de bare de protecție nou proiectate, care sunt asemănătoare cu cele de pe modelele Ceed GT și ProCeed GT. În spaţiul de localizare a farurilor anti ceaţă se pot găsi nişte lame orizontale metalice, similare cu cele găsite pe noile modele GT, dar şi pe KIA Stinger. Gama de modele Ceed GT Line este disponibilă într-o gamă de 10 finisaje de vopsea pentru caroserie.

În interior, modelele Ceed GT Line se vor distinge de cele obişnuite printr-o serie de modificări menite să introducă o ambianță sportivă a cabinei. Tavanul este acoperit integral cu material textil de culoare neagră, iar pe pragurile uşilor se vor putea găsi inserţii metalice. De asemenea, modelele GT Line sunt echipate cu un volan sport în forma literei D, ca dotare standard, iar maşinile care vor dispune de transmisie robotizată cu dublu ambreiaj vor veni cu un volan cu padele metalice de comutare a treptelor în spatele său.

Linia de modele Ceed GT mai este echipată cu scaune noi pentru pasagerii din față. Noile scaune frontale beneficiază de suporturi laterale mai mari şi mai pronunţate decât cele găsite pe scaunele obişnuite şi sunt tapiţate cu o combinaţie de materiale textile de culoare neagră, dar şi piele sintetică de culoare gri deschisă. Opţional se vor putea comanda scaunele găsite pe modelele Ceed GT şi ProCeed GT, care au suporturi laterale şi pentru coapse şi mai mari. Acestea sunt finisate cu piele neagră şi Alcantara, cu cusături şi inserţii de culoare gri. Dacă se va opta pentru o tapiţerie completă din piele, scaunele faţă pot fi încălzite şi ventilate, iar cele din spate doar încălzite.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Noua generaţie KIA Ceed Sportswagon

Modelele Ceed GT Line sunt disponibile cu o gamă de motoare turbo din gama celor disponibile pentru un Ceed obişnuit. Acestea includ motorul T-GDi, cu trei cilindri şi un volum de un litru, care produce 120 CP și 172 Nm. Noul Kappa T-GDi de 1.4 litri este de asemenea disponibil, cu 140 CP și 242 Nm la activ.

Sub capotă mai pot fi instalate două variaţii a motorului diesel Smartstream CRDi de 1.6 litri, ce poate pune la dispoziţie 115 sau 136 CP.

Fiecare motor este asociat standard cu o transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce unităţile de 1.4 litri şi 1.6 litri sunt disponibile opţional şi cu transmisia robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noile KIA ProCeed şi KIA ProCeed GT

Noua linie de modele Ceed GT Line va mai oferi viitorilor proprietari o gamă largă de tehnologii de confort și siguranță. Printre acestea se numără sistemul infotainment standard “plutitor”, disponibil fie ca sistem audio cu ecran tactil de 7 inci, fie cu un sistem de navigație afişat pe un ecran tactil de 8 inci, cu servicii Kia Connected Services pe baza TomTom. Acesta din urmă permite integrarea completă a smartphone-urilor cu ajutorul interfeţelor Apple CarPlay și Android Auto.

Alte tehnologii standard includ Bluetooth cu recunoaștere vocală, lumini ce se includ automat și sistem de acces fără cheie. Dotările opţionale însă, includ un sistem audio JBL Premium cu tehnologie de restaurare Clari-Fi, un parbriz încălzit ce topeşte gheaţa şi îl dezaburește prin apăsarea unui buton, un încărcător wireless pentru smartphone, scaune față încălzite și ventilate și scaune spate încălzite.

În plus față de cele șase airbag-uri standard ale mașinii, tehnologiile avansate de asistență a șoferului îmbunătățesc protecția ocupanților, utilizând sisteme de siguranță active pentru a reduce riscul de coliziuni. Tehnologiile standard includ: sistem de comutare automată a luminilor în faruri, sistem de avertizare a distragerii atenției șoferului, sistem de menţinere în banda de rulare şi asistent pentru evitarea coliziunilor frontale. Autoturismele mai sunt echipate cu o cameră video spate pentru a se putea vedea mai uşor pericolele din unghiurile moarte.

Alte tehnologii disponibile suplimentar includ: sistemul Smart Cruise Control cu ​​funcţie Stop and Go (pentru modelele echipate cu transmisie cu ambreiaj dublu şi cu șapte trepte), sistem de monitorizare şi avertizare în cazul unei coliziuni într-un unghi mort, avertizare în caz de coliziune spate, asistență inteligentă la parcare și sistem de asistenţă pentru evitarea unor coliziuni frontale cu funcţie de recunoaștere a pietonilor.

Fiecare Ceed mai este echipat în mod standard cu KIA’s Vehicle Stability Management (VSM). VSM asigură stabilitate la frânare și ân viraje, controlând sistemul electronic de stabilitate (ESC) al autovehiculului dacă detectează o pierdere de tracțiune.

Preţul de start al maşinilor în specificaţie GT Line va fi anunţat mai târziu.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/