(foto) Premieră europeană: Noul KIA Ceed GT

Noul KIA Ceed GT se anunţă a fi mai performant și mai distractiv decât oricând. Hot-hatch-ul companiei îşi va face debutul public la Salonul Auto de la Paris, în octombrie, alături de noul ProCeed GT.

Amintim că cee’d GT și pro_cee’d GT au fost lansate în 2013, reprezentând primele hatchback-uri de performanță de la un brand coreean.

Ceed GT se ridică acum acolo unde predecesorii săi au rămas, cu o forță sigură, antrenantă și un motor puternic de 1.6 litri turbo, precum și o gamă largă de tehnologii de confort şi siguranță. Pentru prima dată într-un hatchback de performanță de la KIA, Ceed GT va fi disponibil cu o transmisie robotizată opţională cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, în plus față de cutia de viteze manuală cu șase trepte.

Ceed GT are un design exterior sportiv care îl diferențiază vizual de alte modele din gama Ceed. Pe partea din față, modelul Ceed GT are un nou design al barei de protecție din față, care încorporează prize mai mari de aer și ornamente negre lucioase de-a lungul bazei. La fel ca standardul Ceed, modelul GT oferă o interpretare modernă a luminilor de zi cu LED-uri, integrate în blocul optic principal. Grila “nas de tigru” este adaptată pentru noul model, cu o margine cromată fumurie și un logo “GT” subtil. Grila tip fagure mai conţine accente de culoare roşie.

În profil lateral, maşina este finisată cu un cadru lucios cromat și are mai multe inserţii finisate în culoare neagră şi roşie pe pragurile laterale. Jantele standard din aliaj de aluminiu de 18 inci dispun de un nou capac central, finisat în roșu, și ascunde etriere ale frânelor în aceeaşi culoare. Având o gardă la sol de 135 mm, redusă cu 5 mm față de alte variante Ceed și Ceed SW, îl face pe acest model să planeze mai aproape de asfalt şi să aibă un centru de greutate redus.

Bara de protecţie posterioară unică se completează cu cea din față şi include un difuzor de culoare neagră lucioasă, precum și inscripția “GT”. Un spoiler de acoperiș mic contribuie la redirecţionarea aerului care trece prin partea superioară a mașinii.

Ceed GT va fi disponibil în întreaga Europă cu opt finisaje de vopsea pentru caroserie şi cu un design unic pentru jantele din aliaj.

Noua KIA Ceed GT prezintă o serie de schimbări şi în habitaclul său pentru a se diferenţia de modelele non-GT. Suprafețele sunt finisate cu materiale de înaltă calitate și cu ornamente metalice, în timp ce planşa de bord este înclinată spre șofer, ceea ce o face mai ușor de utilizat în mișcare. În centrul acesteia se află sistemul de infotainment “plutitor” cu un ecran tactil de 7 sau 8 inci, comenzi audio şi unele de control a sistemului de climatizare.

Un strat de de material de culoare neagră înlocuiește pânza gri găsită pe modelele standard Ceed. Fiecare model GT are un volan turtit în forma literei D care poartă logo-ul “GT”, precum și pedale din aluminiu. Maşinile echipate cu transmisie robotizată au padele metalice de schimbare a treptelor în spatele volanului.

Pasagerii din faţă vor fi susţinuţi în viraje de noile scaune sport. Create exclusiv pentru acest model, aceste scaune oferă suporturi laterale mai mari, mai rezistente, comparativ cu cele din originalul cee’d GT. Scaunele sunt tapiţate cu o combinaţie de piele neagră și una similară Alcantarei, finisate cu cusături roșii și o siglă “GT” brodată pe spătar.

Volumul portbagajului de 395 de litri a fost păstrat fără nici o pierdere, la fel cum şi bancheta din spate care se poate rabata în proporţie de 60:40.

Noua KIA Ceed GT a fost proiectată pentru clienţi europeni şi pentru drumurile locale. La capitolul tehnic au lucrat experţii subdiviziunii KIA Vehicle Test and High Performance Development, condusă de acelaşi Albert Biermann, şef al subdiviziunii de performanţă Hyundai N şi fost şef al BMW M!

Mașina a suferit șase luni de teste, suplimentare celor dedicate modelului standard. Scopul a fost acela de a-i spori agilitatea şi comportamentul în viraje, de a-i crește tracțiunea și răspunsul, și de a păstra spiritul unui “gran turismo” ce poate fi utilizat zilnic, un criteriu care definește toate mașinile de performanță KIA.

Modelul GT este dotat cu aceleași componente de suspensie complet independentă ca şi un Ceed obişnuit. Cu toate acestea, timpul irosit pentru ajustarea suplimentară a geometriei a făcut-o mai agilă și mai antrenantă. Garda la sol a fost redusă cu 5 mm, arcurile şi amortizoarele spate reduc mai mult ruliul, iar barele anti-ruliu mai ușoare din față și din spate garantează că suprafeţele interioare ale anvelopelor vor rămâne în contact cu drumul în timpul virajelor dificile, sporind tracțiunea și aderența.

În plus, sistemul standard de control electronic al stabilității (ESC) a fost revizuit cu atenție pentru a oferi șoferilor mai multă libertate de a exploata agilitatea sporită și de a spori rata de mișcare a axului spate. Sistemul Vehicle Stability Management (VSM) și sistemul de vectorizare cuplului prin frânare sunt alte două dotări standard.

Puterea de oprire constantă va fi asigurată de frânele mai mari. Discurile mecanismelor frontale au fost înlocuite cu unele ventilate de 320 de mm în loc de 288 mm. De asemenea, sunt făcute mai groase cu 3 mm (28 mm) pentru absorbția de căldură cinetică și performanţe de frânare la utilizare repetată.

Ceed GT mai este echipat standard cu anvelope Michelin Pilot Sport 4. Maşina are şi o servodirecţie electrică, oferind răspunsuri incisive la intrările de direcție, cu un raport rapid de 12.7:1 și necesitând numai 2.44 rotiri a volanului de la blocare la blocare (+17% mai repede decât pe modelul din 2013).

Sub capotă se ascunde un benzinar turbo de 1.6 litri, care produce 204 CP la 6.000 de rpm şi 265 Nm de cuplu între 1.500 – 4.500 rpm. Caracteristicile dinamice vor fi dezvăluite mai aproape de startul vânzărilor, urmând încă a fi omologate.

Cutia de viteze poate fi una manuală cu şase trepte sau robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Sistemul Select Drive Mode, disponibil cu noua transmisie cu șapte trepte şi dublu ambreiaj, le va permite proprietarilor să-și adapteze experiența de conducere. Trecerea de la modul Normal la Sport alternează nivelul efortului necesar pentru a direcționa mașina și modifică subtil caracterul propulsorului.

Modul Normal maximizează potențialul pentru o eficiență sporită a consumului de combustibil și oferă intrări de direcție mai relaxate. Modul Sport îmbunătățește răspunsul la accelerație și transmisie, permite accelerația maximă, de pe loc şi din viteză, și adaptează direcția pentru a oferi o greutate suplimentară și răspunsuri mai decisive la abordări de curbe. De asemenea, permite proprietarilor să profite la maximum de puterea de vârf de la 6.000 rpm, menținându-se acceleraţii mai lungi în fiecare treaptă inclusă.

Motorul este asociat cu un generator de sunet electronic, care accentuează virtual sunetul în cabină. O notă sportivă are şi eşapamentul, care a fost dotat cu noi supape, ce se fac auzite la apăsarea acceleratorului.

În funcție de specificație, este disponibil un puternic sistem audio JBL® Premium cu tehnologie Clari-Fi. Lista de dotări suplimentare şi sisteme electronice de asistenţă şi protecţie este similară cu cea oferită pentru un Ceed obişnuit de generaţie nouă.

Noile Ceed GT și ProCeed GT vor intra în producție în luna noiembrie la uzina mărcii din Zilina, Slovacia. Modelul va fi disponibil exclusiv pentru şoferii europeni. Vânzările vor începe în primul trimestru al anului 2019. Ceed GT va fi oferit standard cu o garanţie de 7 ani sau 160.000 de km parcurşi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/