Recomandări pentru şoferii moldoveni care fac deplasări cu automobilele pe timp de caniculă

Temperaturile de afară cresc tot mai mult şi în unele zile arşiţa devine de nesuportat. Chiar de curând meteorologii de la Chişinău au anunţat un Cod Galben de vreme caniculară pe întreg teritoriul ţării, valabil de mâine până pe 19 iulie inclusiv, care prevede pe arii extinse temperaturi ce pot ajunge până la ±35°C. Şi cu toţii ştim bine că asta e valabil doar la umbră!

Din cauza acestui fenomen meteo, unele persoane se pot simţi rău în plină stradă, dar şi în automobilele care circulă prin soare. Pentru a evita situaţii neplăcute şi periculoase, Inspectoratul Naţional de Securitate Publică recomandă şoferilor să evite pe cât de posibil deplasările între orele 10:00-18:00, atunci când este căldura cea mai mare.

Poliţia vine şi cu nişte recomandări în acest sens:

  • În cazul în care autovehiculul a staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru câteva minute şi lăsaţi deschise portierele sau geamurile!
  • Şoferii trebuie să protejeze de razele soarelui copiii și persoanele de vârsta a treia, aflați printre pasageri!
  • Nu lăsați copiii nesupravegheați în maşină, nici pentru câteva minute!
  • La drum lung, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar staționarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite!
  • Şoferii trebuie să adapteze viteza autovehiculelor la condițiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul premergător, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părții carosabile sunt un factor determinant în scăderea aderenței anvelopelor și contribuie implicit la creșterea spațiului de frânare!
  • Folosiţi haine ample, pe cât posibil din fibre naturale și în culori deschise!
  • Consumați zilnic o cantitate suficientă de lichide şi nu conduceți dacă sunteți obosiți!

Şi noi vă punem la dispoziţie un ghid complet cu sfaturi utile pentru orice şofer care conduce pe timp de caniculă. Unele idei vă pot ajuta real la nevoie, iar unele avertizări nu ar trebui de evitat!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/