in ,

Recomandări pentru şoferii moldoveni care fac deplasări cu automobilele pe timp canicular

Temperaturile de afară cresc tot mai mult şi în unele zile arşiţa devine de nesuportat. Chiar astăzi meteorologii de la Chişinău au anunţat un Cod Galben de vreme caniculară pe întreg teritoriul ţării, valabil până în noaptea zilei de 24 iunie, care prevede pe arii extinse temperaturi de ±33°C.

Din cauza acestui fenomen meteo, unele persoane se pot simţi rău în plină stradă, dar şi în automobilele care circulă prin soare. Pentru a evita situaţii neplăcute şi periculoase, Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă şoferilor să evite pe cât de posibil deplasările între orele 10:00-18:00, atunci când este căldura cea mai mare.

19399530 1233390870121683 721910831268646761 n

Poliţia vine şi cu nişte recomandări în acest sens:

– în cazul în care autovehiculul a staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare;

– şoferii trebuie să protejeze de razele soarelui copiii și persoanele de vârsta a treia, aflați printre pasageri;

– la drum lung, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar staționarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite;

– șoferii trebuie să adapteze viteza autovehiculelor la condițiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul care circulă în faţă, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părții carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenței anvelopelor și contribuie implicit la creșterea spațiului de frânare.

canicula

Şi noi vă punem la dispoziţie un ghid complet cu sfaturi utile pentru orice şofer care conduce pe timp de caniculă. Unele idei vă pot ajuta real la nevoie, iar unele avertizări nu ar trebui de evitat!

Vezi ghidul aici: Ghid: Cum să scapi de căldură pe timp de vară? Sfaturi utile pentru orice şofer