(foto) Avertizare de la pompieri: Sticluțele cu dezinfectant sunt periculoase de lăsat în maşină! Iată de ce

Sticluţele cu dezinfectant pentru mâini, chiar şi de tipul celor folosite intens în ultima perioadă, în toată lumea, în contextul râspândirii de COVID-19, pot fi periculoase dacă sunt lăsate în spaţii închise, fără aer.

În plină caniculă pot duce chiar la izbucnirea unor incendii, avertizează o echipă de pompieri americani!

Pompierii americani de la Western Lakes Fire District, din Wiscounsin, i-au avertizat pe şoferi că sticluţele cu dezinfectant păstrate în maşină, în zilele caniculare, pot provoca incendii deoarece acestea conţin alcool.

Pentru a demonstra acest tip de incident, aceştia au publicat şi o imagine în care arată ce se poate întâmpla dacă laşi o sticlă de dezinfectant în buzunarul de pe portiera maşinii.

“Să începem azi cu puţină educaţie! Am discutat în trecut despre sticlele de apă păstrate în vehiculul dvs. când vremea este caldă. Majoritatea dezinfectanţilor pentru mâini sunt pe bază de alcool şi, prin urmare, sunt inflamabili. Dacă îi ţineţi în maşină când este foarte cald şi expuşi la soare – în special când sunt în apropierea unei flăcări deschise, ca atunci când fumaţi în maşină sau faceţi grătar – asta poate duce la un dezastru. Vă rugăm respectaţi posibilităţile şi rămâneţi în siguranţă”.

https://www.facebook.com/westernlakesfd/posts/2694821147468850

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.
Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise