(video) SEMA 2019: Acest Chevy Camaro din 1969 a câştigat titlul de SEMA Car of the Year

Fraţii Jim şi Mike Ring au adus la SEMA Show un Chevrolet Camaro din 1969, cunoscut sub numele de “VALKYRJA”, cu care au reuşit să câştige premiul competiţiei SEMA Battle of the Builders pentru cel mai bun proiect pe patru roţi. Mai mult, acest automobil personalizat a obţinut şi titlul de SEMA Car of the Year!

Chevrolet-ul cu 903 CP la activ a fost dezvoltat folosind cele mai noi tehnologii, inclusiv scanare 3D, design CAD și multe altele. Mașina a fost asamblată cu materiale moderne, cum ar fi fibra de carbon, în timp ce piesele personalizate au fost create folosind o combinație de imprimare 3D și prelucrare CNC.

Un motor Wegner Motorsports LS3 de 6.8 litri, dotat cu un supercharger Whipple de 2.9 litri, se află sub capota “VALKYRJA”. Transmisia este una Tremec cu șase trepte care a fost modificată pentru a face faţă numărului impunător de CP. Șasiul și suspensia sunt de la Detroit Speed ​​Engineering, iar puntea din spate de la John’s Industries şi roţile de pe ea sunt responsabile de punerea puterii la pământ.

“Încercăm să ne depăşim în fiecare an, iar această construcție nu a fost diferită. Acest proiect a fost ca nimic altceva ce am făcut anterior, atât ce ţine de proiectare, cât şi de execuţie. Rezultatul este o mașină cu aspect clasic, dar complet modernă, acest lucru referindu-se şi la materiale și tehnologie. Este mixul perfect de stil și performanță”, a declarat Mike Ring.

Printre alte dotări interesante pe care le mai are se numără un eşapament din oţel inoxidabil Flowmaster Super 44 Series, care adaugă un mârâit la nota motorului, în timp ce lichidul de răcire Prestone păstrează temperatura la un nivel optim chiar și în condiții de condus agresiv.

Vopseaua aplicată pe caroserie este un amestec personalizat creat de BASF şi numit TOTOPKG Green. Iar uleiurile de motor și de transmisie Motul mențin motorul și transmisia în funcţiune perfectă în toate condițiile.

Denumirea “VALKYRJA” este derivată din termenul “Valkyrie” din limba nord-germanică a Norvegiei medievale, care se referă la divinități feminine minore, care îl slujesc pe zeul Odin. Scopul lor este să îi aleagă pe cei mai eroici războinici care mor pe câmpul de luptă și să îi ducă în Valhalla. Numele a fost ales de către proprietarul belgian al mașinii, care o va primi imediat după SEMA Show.

Multe dintre piesele prezentate pe această maşină personalizată sunt de asemenea disponibile pentru vânzare pe site-ul celor de la Ringbrothers. Rămâne doar să ne imaginăm cât a costat crearea unui astfel de automobil unic.

Vezi şi: (video) Cât de bine arată! Atelierul de tuning Ringbrothers a făcut un Javelin AMC cu 1000 de CP

Vezi şi: (foto/video) SEMA 2016: Ringbrothers au făcut la comanda unui client un Chevrolet Camaro unic

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise