Avertizare de la Administrația de Stat a Drumurilor! Păstraţi limitele de viteză!

Administrația de Stat a Drumurilor previne conducătorii auto despre posibilitatea ridicării dalelor din beton pe drumurile naționale! Fenomenul se poate întâmpla când temperaturile de afară depășesc 30 de grade Celsius în termometre.

În scopul menținerii securității circulației rutiere, ASD a dispus unităților S.A. Drumuri din teritoriu, patrularea drumurilor naționale cu semnalizarea corespunzătoare a sectoarelor cu degradări și intervenția operativă cu lucrări de reparație.

Muncitorii rutieri au înlăturat deteriorările depistate în perioada 28-30 iunie 2021, pe mai multe sectoare ale drumurilor naționale M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina și M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România din raioanele Bălți, Ialoveni și Căușeni, cu semnalizarea prin indicatoare rutiere de restricționare a circulației în timpul executării lucrărilor de reparație.

În cazul în care observați cazuri de ridicare a dalelor din beton pe drumurile publice naționale, anunțați serviciul operativ al ASD, la numerele de telefon: 022 22 55 30, 060 47 71 17 sau la adresa electronică serviciu@asd.md.

Totodată, Administrația de Stat a Drumurilor atenționează despre instituirea restricției provizorii de circulație a transportului cu masa totală, care depășește 20 de tone pe drumurile naționale cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic în zilele cu temperaturi ale mediului de peste 30°C.

Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile naționale este interzisă între orele 10:00-20:00, cu scopul de a preveni deteriorarea sectoarelor de drum cu capacitate portantă redusă și trafic sporit. În acest sens sunt instalate indicatoare restrictive corespunzătoare.

Restricțiile nu se referă la: vehiculele, care efectuează trasporturi de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

ASD îndeamnă participanții la trafic să anunțe Inspectoratul Național de Securitate Publică, la numărul 112, în cazul în care observă circulația autovehiculelor de mare tonaj pe drumurile publice naționale cu acces restricționat pentru acestea.

Amintim în context că pentru ziua de astăzi este valabil un Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul ţării, urmat de unul de instabilitate atmosferică ce prevede ploi, izolat puternice!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/